Bill Granger od zawsze był przekonany, że gotowanie powinno być łatwe i przyjemne. Nie chodzi o to by gotować szybko kosztem jakości potraw. Bill chce przekonać widzów, że mogą codziennie jeść pyszne, świeżo przyrządzone dania. „W Australii nie nazywamy tego fast foodem ani jedzeniem ekspresowym – mówimy po prostu o jedzeniu!” – przyznaje Bill.
Bill wraz z rodziną przeniósł się z Sydney do londyńskiego Notting Hill, by otworzyć tam własną restaurację i zaistnieć na kulinarnej mapie Londynu. Kucharz uwielbia odkrywać nowe produkty i sposoby gotowania. Zawsze trzyma się zasady, w myśl której najważniejsze jest korzystanie z jak najlepszych składników i przyrządzanie ich w jak najprostszy sposób.
Bill zaprezentuje pomysły na wyśmienite dania m.in. pyszne naleśniki – znakomite na śniadanie; zapiekanki w cieście filo – idealne na lunch, oraz powoli pieczoną meksykańską wieprzowinę, nadającą się na rodzinną kolację. W każdym z odcinków przedstawiamy smakołyki dostępne w danej porze roku.
Warto dodać, że oprócz gospodarza programu, główną rolę w serialu będą odgrywać londyńskie targi – zwłaszcza ten w Notting Hill. Stanowią one dla Billa niewyczerpane źródło inspiracji. Na każdym rogu ulicy, w każdym zaułku, znaleźć można ludzi gotujących przeróżne potrawy. Na targach spotykają się kultury i kuchnie z całego świata – nic więc dziwnego, że wyprawy na targ są dla Billa wielką przyjemnością.
Bill podróżuje nie tylko po targach Londynu – będziemy mu także towarzyszyć w wyprawie do Szwecji. „To nie to samo, co plaża Bondi, ale jedzenie jest tu bardzo świeże, a tutejsza kuchnia po prostu niesamowita!"
Informacja prasowa