Kurs kuchni wegańskiej i wegetariańskiej

Nie masz jeszcze pomysłu na ciekawe spędzenie wieczoru andrzejkowego, znudziły Cię się ciasteczka z wróżbą, lanie wosku i spoglądanie przez kluczyk? Zobacz naszą propozycję.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Kurs kuchni wegańskiej i wegetariańskiej

Warszawska Akademia Kulinarna zaprasza na wyjątkowy kurs kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. To doskonała okazja na spędzenie wieczoru w przyjemnej i luźnej atmosferze w towarzystwie wiedzy o wegańskiej sztuce kulinarnej. Zabierzemy Państwo w niezwykłą podróż po świecie zdrowego odżywiania się , odpowiedniego łączenia składników, przyrządzimy przepyszne dania wegańskie , które oczarują nawet zdeklarowanych mięsożerców. Nasz kurs łączy pożyteczną wiedzę z szaloną zabawa, którą przeniesiemy na blaty kuchennych stołów . To propozycja dla wszystkich, którzy chcą przyjemnie spędzić wieczór andrzejkowy i zdobyć nowe umiejętności.

     

To stereotyp, że kuchnia wegetariańska to tylko sałatki. Potrawy wegetariańskie wcale nie muszą być nudne. Przeciwnie, często są barwniejsze niż dania mięsne. Charakteryzuje się niezliczonymi wariacjami na temat warzyw, owoców, zbóż ,nabiału i przypraw.

W dzisiejszych czasach, kuchnia ta zyskuje na znaczeniu i cieszy się coraz większą sławą. Dieta oparta na tej kuchni ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Coraz więcej z nas wprowadza potrawy bezmięsne do swego jadłospisu aby cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Większość ludzi myśli, że kuchnia wegetariańska to tylko potrawy z soi. Tymczasem bogactwo produktów z jakich czerpie ta kuchnia i ogromne możliwości ich wykorzystania daje szerokie pole do popisu. Nasz kurs wprowadzi Państwo w świat kuchni wegetariańskiej z elementami kuchni wegańskiej. Postaramy się zadziwić potrawami, które są niezwykle efektowne, pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu. I w niczym nie ustępują potrawom mięsnym.

               

W menu pojawią się potrawy, których składniki potrafią zadziwić, m.in tempeh,czyli ziarno soi poddane fermentacji czy niedoceniany jarmuż. To tylko niektóre ze zniewalająco smacznych dań, jakie przygotujemy na kursie:
- migdałowy twarożek
- kotlety ryżowe i selerowe
- chili con tempeh
- duszony jarmuż z razowym tagliatelle i lazurem
- rosół dyniowy a na deser
- sernik z tofu " Tofurnik"!!!

Prowadzący:
Robert Harna - profesjonalista, doświadczony i wszechstronny kucharz, który absolutnie kocha sztukę kulinarną i poświęca się jej bez reszty;
Krzysztof Derda - absolutny pasjonat kuchni wegetariańskiej, kucharz-samouk, który wciąż poszukuje i tworzy coraz to nowe dania wegetariańskie;

Kurs: Grupa- 8- 20 osób Koszt; 200zł brutto/osoba

Rezerwacja i informacje: biuro@akademia-wak.pl