Zachowując zasady gotowania według Pięciu Przemian i dodając składniki w odpowiedniej kolejności sprawisz, że energia wydobyta z potraw będzie krążyła i wzmacniała energię twojego organizmu, dzięki czemu osiągniesz równowagę, harmonię i pełnię zdrowia.
Lekka zupa, krem warzywny lub chłodnik. Warzywa gotowane bądź zapiekanka z kaszą. Sałatka z warzywami strączkowymi, a na deser szarlotka, gruszki w koglu-moglu lub maliny w sosie waniliowym… i oczywiście przetwory, by móc cieszyć się latem także za kilka miesięcy. To tylko niektóre sponad 100 przepisów z wykorzystaniem sezonowych, wegetariańskich, a także bezglutenowych składników.
Według Pięciu Przemian lato to Przemiana Ognia, energetyczna naturę yang, żywiołowa czerwień i smak gorzki, zaś na poziomie emocji to radość życia, witalność, kreatywność i serdeczność, które śmiało możesz wykorzystać także w kuchni.
O autorce:
ANNA CZELEJ
Z wykształcenia artysta plastyk, absolwentka warszawskiej ASP; harmonia i piękno od zawsze były obecne w jej życiu. Ponad dwadzieścia lat temu zajęła się chińską filozofią przyrody oraz kuchnią Pięciu Przemian, od tamtej pory wciąż eksperymentuje z potrawami wegetariańskimi i tworzy nowe przepisy. Jest autorką dwóch świetnie przyjętych książek o gotowaniu według Pięciu Przemian. W wolnym czasie na różne sposoby odkrywa tajemnice natury: uprawiając ogród, obserwując przyrodę czy fotografując.
Książka: LATO W KUCHNI PIĘCIU PRZEMIAN PRZEPISY WEGETARIAŃSKIE Wydawnictwo ILLUMINATIO
Noruas
iwa643
zozolek
Książki "Lato w kuchni pięciu przemian" pojawią się w katalogu podstawowym konkursu Gotujmy z Nagrodami. Mam nadzieję, że nastąpi to nie później niż za 2 tygodnie.
zozolek
https://gotujmy.pl/gotujmy-z-nagrodami/nagrody/ksiazka-lato-w-kuchni-pieciu-przemian,142.html