Z żartobliwego wstępu książki kulinarnej "Krój, gotuj, wow" wydawnictwa Insignis dowiesz się, jak robić zakupy, jakie stosować techniki oraz jakich akcesoriów i składników używać, aby gotować w prawdziwie włoskim stylu.
Książka zawiera 50 szybkich i prostych klasycznych przepisów pochodzących z istnej bibli kuchni włoskiej Srebrna łyżka (Il cucchiaio d'argento), którą opublikowano po raz pierwszy we Włoszech w 1950 roku.
Zilustrowane w komiksowym stylu przepisy są idealne zarówno dla kucharzy młodych i starych, świeżo upieczonych i doświadczonych.
Zdjęcie: Materiały prasowe
Proste przystawki takie jak słodko-kwaśna caponata, klasyczne dania główne - kurczak cacciatore, pizza margherita, lasagne bolognese i apetyczne desery - malinowe semifreddo z powodzeniem uda się przygotować każdemu.
"Krój, gotuj, wow" to również zbiór przepisów z wykorzystaniem ryb i mięs, makarony, zupy, sałatki, tarty, cantucci, semifreddo. Prawdziwa włoska kuchnia dla każdego.
Książka zawiera 50 szybkich i prostych klasycznych przepisów pochodzących z istnej bibli kuchni włoskiej Srebrna łyżka (Il cucchiaio d'argento), którą opublikowano po raz pierwszy we Włoszech w 1950 roku.
Zilustrowane w komiksowym stylu przepisy są idealne zarówno dla kucharzy młodych i starych, świeżo upieczonych i doświadczonych.
Zdjęcie: Materiały prasowe
Proste przystawki takie jak słodko-kwaśna caponata, klasyczne dania główne - kurczak cacciatore, pizza margherita, lasagne bolognese i apetyczne desery - malinowe semifreddo z powodzeniem uda się przygotować każdemu.
"Krój, gotuj, wow" to również zbiór przepisów z wykorzystaniem ryb i mięs, makarony, zupy, sałatki, tarty, cantucci, semifreddo. Prawdziwa włoska kuchnia dla każdego.