Lato w restauracjach

Moda nie tylko zmienia się w na wystawach sklepowych, modnie trzeba też jeść w restauracjach. Co nowego serwują w restauracjach w Warszawie?

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Lato w restauracjach
Modne dania, które przygotowały restauracje to:

margarita truskawkowa- na kruszonym lodzie (150 ml / 16 zł, 1l / 86 zł)
sałatka z rukolą i wędzonym kurczakiem, serem feta, truskawkami i czarnymi oliwkami, z sosem miodowo-miętowym (28 zł)
sałatka z grillowanych warzyw – bakłażana, cukinii, papryki i cebuli (22 zł)
Możemy je spróbować w Gościńcu Kołomyja
ul. Warszawska 3
Konstancin-Jeziorna
http://kolomyja.pl/

Nowy trend:
Tony Makaroni
pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym, 13 zł
muffin 3,50 zl
sałatka z serem kozim, boczkiem, pomidorem, cebulą (dressing balsamico) 14,50 zl
ul. Wolska 50a pawilon 23
http://tonymakaroni.pl/

I jeszcze modne i słodkie desery hity tego lata:
Watermelon Martini - arbuz w martini ze świeżą miętą - 22 zł
Pear Tart - tarta gruszkowa z kremem mascarpone z lodami orzechowo- klonowymi - 26 zł
Fruit Tea Soup - orzeźwiająca zupa z leśnych i egzotycznych owoców (malina, borówka, jagoda, kiwi, mango) - 26 zł
Polecamy w restauracji:
Boathouse
Wał Miedzeszyński 389 a
http://www.boathouse.pl/