Mimo obszernej wiedzy i doświadczenia kulinarnego Magdalena Gessler przyznała, że jej dieta nie należała do zdrowych. Przyczyną takiego stanu rzeczy były ciągłe wyjazdy i nagrania „Kuchennych rewolucji”, podczas których żywiła się według hotelowego jadłospisu. Po powrocie z Meksyku, gdzie spędziła ostatnie wakacje, zdecydowała się na zmianę sposobu odżywiania na taki, który służyłby zdrowszej i szczuplejszej sylwetce.
Czym Magda zrewolucjonizowała swoją dietę?
Gwiazda zachwala przede wszystkim spożywanie surowych ryb oraz dużych ilości soku z limonki. Podkreśla przy tym, że takie wyżywienie nie osłabia organizmu, jak często bywa na dietach, a dostarcza jej wiele energii do pracy.
Efekty zdrowszej diety…
Aż 17 kilogramów mniej! Zmiana bardzo korzystna dla pracy organizmu, na pewno odpowiednia do wzrostu waga zmniejsza ryzyko wielu dolegliwości takich jak obciążenia stawów czy choroby układu krążenia. Dzięki zdrowszemu odżywianiu autorka „Kuchennych rewolucji” promienieje! Wraz z nadchodzącą wiosną szczuplejsza Gessler ma okazję zaprezentować swój kobiecy styl i klasę w jeszcze bardziej efektownej wersji.