Marynata Curry na grilla

Uprzednie zamarynowanie powoduje, iż po upieczeniu mięso jest kruche, aromatyczne i smakowite. To efekt działania starannie dobranej mieszanki ziół, przypraw i warzyw.

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Marynata Curry na grilla
MARYNATA CURRY „Wind of Orient” (curry) – charakter tej marynaty dyktuje przyprawa curry, która przepełnia mięso charakterystycznym dla siebie smakiem i aromatem. Podobnie jak w pozostałych marynatach zastosowanie ma specjalny, odporny na wysokie temperatury olej, który odcina dostęp tlenu w wyniku czego mięso nie wysycha, jest miękkie i soczyste. Koloryt potrawy i wszechobecny zapach orientalnych przypraw tworzy mistyczną atmosferę dalekowschodniej przygody kulinarnej.

Sposób użycia marynaty: Opakowanie 200g – porcja do 2 kg mięsa.

Marynatę Curry rozprowadzić na całej powierzchni pokrojonego mięsa, np. umieścić mięso w torebce foliowej, zalać marynatą i wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Smażyć i piec w temperaturze ok. 200°C, grillować na rozżarzonych węglach, nie dopuszczając do powstania płomienia. Marynata Curry nie wymaga dodatkowego stosowania soli. Przed użyciem wstrząsnąć. Można stosować także jako koncentrat smaku do innych potraw mięsnych i warzywnych.