Mateusz Gessler został wybrany prowadzącym nowego kulinarnego programu Polsatu - Hell's Kitchen. Gessler wywodzi się ze znanego w Polsce kulinarnego klanu Gesslerów – jego ojciec Adam to znany restaurator, a ciotki – Magdy Gessler - nie trzeba nikomu przedstawiać.
Z wykształcenia jest architektem ogrodowym, a większość życia spędził z matką we Francji. Ukończył szkołę gastronomiczną w Lozannie i postanowił kontynuować rodzinne tradycje.
W Polsce znany jest główne jako właściciel i szef kuchni restauracji Warszawa Wschodnia, a także z jednego odcinka programu Top Chef, w którym szczególnie dał się we znaki uczestnikom.
To właśnie ostry język i wysokie wymagania zrobiły z niego polskiego Gordona Ramsaya. Czy wytrzyma porównania z jednym z najlepszych szefów kuchni? Dowiemy się wiosną, kiedy wystartuje polska edycja Hell's Kitchen.
Z wykształcenia jest architektem ogrodowym, a większość życia spędził z matką we Francji. Ukończył szkołę gastronomiczną w Lozannie i postanowił kontynuować rodzinne tradycje.
W Polsce znany jest główne jako właściciel i szef kuchni restauracji Warszawa Wschodnia, a także z jednego odcinka programu Top Chef, w którym szczególnie dał się we znaki uczestnikom.
To właśnie ostry język i wysokie wymagania zrobiły z niego polskiego Gordona Ramsaya. Czy wytrzyma porównania z jednym z najlepszych szefów kuchni? Dowiemy się wiosną, kiedy wystartuje polska edycja Hell's Kitchen.
kołczu
k.tyczynski
Ankha
kołczu
Ankha napisał(a):
kołczu