Wiosna to najlepszy czas na zmianę diety. Wiosenna aura motywuje do działania, zachęca do rezygnacji z kalorycznego jedzenia, po które z taką lubością sięgaliśmy zimą. Na wiosnę łatwiej porzucić złe nawyki. To ona sprawia, że korygujemy swoje przyzwyczajenia żywieniowe i wprowadzamy dietę na dobre tory.
Wiosną nasza dieta spontanicznie zmienia się na lżejszą. Chętniej sięgamy po nabiał i z entuzjazmem wzbogacamy potrawy o pierwsze wiosenne warzywa, czyli nowalijki. Jednak czy dodając kolejną rzodkiewkę do sałatki lub posypując jajecznicę świeżutkim szczypiorkiem bierzemy pod uwagę zarówno plusy, jak i minusy nowalijek?
Nowalijki – mniej słodkie i mniej pachnące
Niedostatecznie nasłonecznione nowalijki są mało słodkie i niemal pozbawione zapachu. Szklarniowe warunki uprawy sprawiają, że te wczesnowiosenne warzywa nie są w stanie wytworzyć odpowiednich ilości cukrów prostych oraz substancji zapachowych, co może przekładać się na ich bezsmakowość. Młode warzywa gromadzą w sobie spore zanieczyszczenia gleby. Dlatego należy je dokładnie myć, obierać, a przede wszystkim traktować jako niewielki dodatek do potraw. Czym zatem zaspokoić nasze wiosenne zapotrzebowanie na warzywa i owoce? Mrożonkami!
Mrożonki - bogate źródło witamin
Mrożonki niezaprzeczalnie wygrywają w konfrontacji z nowalijkami. Wczesną wiosną to właśnie mrożone warzywa i owoce powinniśmy jeść bez ograniczeń. O ich przewadze stanowi to, że dojrzewały w pełnym słońcu, dzięki temu uzyskały wyrazistą barwę, intensywny zapach i świetny smak. Nie bez znaczenia pozostaje też proces szokowego zamrażania, który pozwolił im zachować maksymalną wartość odżywczą oraz całe spektrum witamin i minerałów.
Dlatego do wiosennej diety śmiało możesz włączyć wysokiej jakości mrożonki Hortex. Z powodzeniem sprawdzą się one podczas przygotowywania lekkich sałatek , zdrowych przekąsek i niskokalorycznych dań głównych.
Mrożonki – zdrowe, bezpieczne i dla wszystkich
Mrożone warzywa i owoce zachowują prawie tyle samo witamin i minerałów co ich świeże odpowiedniki. Zawartością związków mineralnych zdecydowanie przewyższają nowalijki, które nie dostały szansy na właściwy wzrost i rozwój. Warzywa i owoce poddawane mrożeniu wolne są od szkodliwych substancji. Bez obaw mogą je spożywać zarówno dzieci, jak i dorośli, w tym kobiety w ciąży i kobiety karmiące.
Mrożonki – podstawą lekkiej wiosennej diety
Chcesz, aby Twoja dieta na wiosnę stała się lżejsza i zdrowsza? Zależy Ci na zgubieniu kilku kilogramów przed latem? Jeśli tak, koniecznie wkomponuj w jadłospis mrożone warzywa i owoce. Z bukietów warzyw Hortex przyrządzaj lekkostrawne i pełnowartościowe zupy. Niech warzywa gotowane na parze staną się dodatkiem do dań głównych, w tym do ryb i chudych mięs. A gdy poczujesz ochotę na coś słodkiego, sięgnij po pyszny shake lub koktajl z mrożonych owoców.
Tak skomponowana dieta sprawi, że na wiosnę poczujesz się lekko i zdrowo. Prosta zmiana nawyków żywieniowych odpłaci się świetnym wyglądem i pozytywną energią.
Wiosną nasza dieta spontanicznie zmienia się na lżejszą. Chętniej sięgamy po nabiał i z entuzjazmem wzbogacamy potrawy o pierwsze wiosenne warzywa, czyli nowalijki. Jednak czy dodając kolejną rzodkiewkę do sałatki lub posypując jajecznicę świeżutkim szczypiorkiem bierzemy pod uwagę zarówno plusy, jak i minusy nowalijek?
Nowalijki – mniej słodkie i mniej pachnące
Niedostatecznie nasłonecznione nowalijki są mało słodkie i niemal pozbawione zapachu. Szklarniowe warunki uprawy sprawiają, że te wczesnowiosenne warzywa nie są w stanie wytworzyć odpowiednich ilości cukrów prostych oraz substancji zapachowych, co może przekładać się na ich bezsmakowość. Młode warzywa gromadzą w sobie spore zanieczyszczenia gleby. Dlatego należy je dokładnie myć, obierać, a przede wszystkim traktować jako niewielki dodatek do potraw. Czym zatem zaspokoić nasze wiosenne zapotrzebowanie na warzywa i owoce? Mrożonkami!
Mrożonki - bogate źródło witamin
Mrożonki niezaprzeczalnie wygrywają w konfrontacji z nowalijkami. Wczesną wiosną to właśnie mrożone warzywa i owoce powinniśmy jeść bez ograniczeń. O ich przewadze stanowi to, że dojrzewały w pełnym słońcu, dzięki temu uzyskały wyrazistą barwę, intensywny zapach i świetny smak. Nie bez znaczenia pozostaje też proces szokowego zamrażania, który pozwolił im zachować maksymalną wartość odżywczą oraz całe spektrum witamin i minerałów.
Dlatego do wiosennej diety śmiało możesz włączyć wysokiej jakości mrożonki Hortex. Z powodzeniem sprawdzą się one podczas przygotowywania lekkich sałatek , zdrowych przekąsek i niskokalorycznych dań głównych.
Mrożonki – zdrowe, bezpieczne i dla wszystkich
Mrożone warzywa i owoce zachowują prawie tyle samo witamin i minerałów co ich świeże odpowiedniki. Zawartością związków mineralnych zdecydowanie przewyższają nowalijki, które nie dostały szansy na właściwy wzrost i rozwój. Warzywa i owoce poddawane mrożeniu wolne są od szkodliwych substancji. Bez obaw mogą je spożywać zarówno dzieci, jak i dorośli, w tym kobiety w ciąży i kobiety karmiące.
Mrożonki – podstawą lekkiej wiosennej diety
Chcesz, aby Twoja dieta na wiosnę stała się lżejsza i zdrowsza? Zależy Ci na zgubieniu kilku kilogramów przed latem? Jeśli tak, koniecznie wkomponuj w jadłospis mrożone warzywa i owoce. Z bukietów warzyw Hortex przyrządzaj lekkostrawne i pełnowartościowe zupy. Niech warzywa gotowane na parze staną się dodatkiem do dań głównych, w tym do ryb i chudych mięs. A gdy poczujesz ochotę na coś słodkiego, sięgnij po pyszny shake lub koktajl z mrożonych owoców.
Tak skomponowana dieta sprawi, że na wiosnę poczujesz się lekko i zdrowo. Prosta zmiana nawyków żywieniowych odpłaci się świetnym wyglądem i pozytywną energią.