Z łatwością możesz wyczarować coś pysznego ze składników roślinnych, ale możesz też sięgnąć po wysokiej jakości gotowe produkty roślinne, będące bardzo udanym zamiennikiem produktów mięsnych czy nabiałowych. Doskonałym wyborem będą roślinne produkty mające ekologiczne pochodzenie – dobre dla ciebie i przyjazne dla planety.
Wśród wielu propozycji na szczególne wyróżnienie zasługuje innowacyjny Bio kokosowy vegangurt PlantON, w 100% apetycznie skomponowany z roślinnych składników pochodzących z ekologicznych plantacji. Unikalna receptura opiera się na gęstym i esencjonalnym mleczku kokosowym, które posiada delikatny smak oraz zapach. Mleczko kokosowe najwięcej wartości zdrowotnych zawdzięcza dużej zawartości tłuszczów MCT. Są one jednymi z najbardziej przyswajalnych przez organizm tłuszczów*. Organizm w pierwszej kolejności wykorzystuje energię z tłuszczów MCT, dzięki czemu nie odkładają się one w tkance tłuszczowej. Lekki charakter vegangurtu z pewnością docenią osoby na diecie, gdyż nie zawiera cukru. Lekko słodki posmak zachwyci też dzieci, dla których może być rodzajem zdrowego deseru czy smacznej przekąski do szkoły. Prosty skład, w którym nie ma miejsca na gluten, laktozę czy konserwanty sprawia, że jest bezpieczny dla osób z uczuleniami. Podobnymi właściwościami charakteryzuje się BIO Lekki Chrup - Prażony kokos, doskonała roślinna przekąska z dodatkiem amarantusa i kaszy jaglanej, starannie wypiekana w piecu bez tłuszczu.
Oba produkty zostały wyróżnione znakiem rolnictwa ekologicznego, systemu, który wytwarza zdrową i smaczną żywność, bez środków chemicznych czy GMO, w poszanowaniu środowiska naturalnego.
Przełącz się na rośliny i znajdź swój przepis na zdrową dietę!
* Źródło: https://www.medonet.pl/zdrowie,mleko-kokosowe---pyszny-smak-i-bogactwo-witamin,artykul,1734838.html
Artykuł współfinansowany ze środków UE
Wśród wielu propozycji na szczególne wyróżnienie zasługuje innowacyjny Bio kokosowy vegangurt PlantON, w 100% apetycznie skomponowany z roślinnych składników pochodzących z ekologicznych plantacji. Unikalna receptura opiera się na gęstym i esencjonalnym mleczku kokosowym, które posiada delikatny smak oraz zapach. Mleczko kokosowe najwięcej wartości zdrowotnych zawdzięcza dużej zawartości tłuszczów MCT. Są one jednymi z najbardziej przyswajalnych przez organizm tłuszczów*. Organizm w pierwszej kolejności wykorzystuje energię z tłuszczów MCT, dzięki czemu nie odkładają się one w tkance tłuszczowej. Lekki charakter vegangurtu z pewnością docenią osoby na diecie, gdyż nie zawiera cukru. Lekko słodki posmak zachwyci też dzieci, dla których może być rodzajem zdrowego deseru czy smacznej przekąski do szkoły. Prosty skład, w którym nie ma miejsca na gluten, laktozę czy konserwanty sprawia, że jest bezpieczny dla osób z uczuleniami. Podobnymi właściwościami charakteryzuje się BIO Lekki Chrup - Prażony kokos, doskonała roślinna przekąska z dodatkiem amarantusa i kaszy jaglanej, starannie wypiekana w piecu bez tłuszczu.
Oba produkty zostały wyróżnione znakiem rolnictwa ekologicznego, systemu, który wytwarza zdrową i smaczną żywność, bez środków chemicznych czy GMO, w poszanowaniu środowiska naturalnego.
Przełącz się na rośliny i znajdź swój przepis na zdrową dietę!
* Źródło: https://www.medonet.pl/zdrowie,mleko-kokosowe---pyszny-smak-i-bogactwo-witamin,artykul,1734838.html
Artykuł współfinansowany ze środków UE