
Takie cechy mają znakomite Twarogi Klinek: chudy, półtłusty i tłusty, produkowane z wysokiej jakości mleka, na bazie tradycyjnych receptur, z zachowaniem cennych właściwości odżywczych.
Mając w kuchni tradycyjne twarogi, szybko przygotujesz wiele smakowitych potraw, idealnych na dzień dobry. Jeśli lubisz kanapki, zrób z nich pastę z ulubionym dodatkiem – awokado, tuńczykiem czy pieczonym burakiem. Świetnym pomysłem na śniadanie będą także, szczególnie uwielbiane przez dzieci, różnego typu placuszki z dodatkiem świeżych owoców czy jogurtu.
W śniadaniowym menu nie może też zabraknąć EKOmleka z certyfikatem rolnictwa ekologicznego, idealnego do porannego kakao, kawy latte czy naleśników.
Skorzystaj z naszych przepisów i odkryj tradycję w nowym wydaniu!

fot. Mat. prasowe
PASTA Z TWAROGIEM I BURAKAMI
Składniki:
Sposób przygotowania:
Włóż składniki do naczynia, dodaj przyprawy i całość dokładnie zmiksuj ręcznym blenderem – tak, aby uzyskać kremową pastę o jednolitej konsystencji. Spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku.

Materiał promocyjny marki Polmlek Raciąż Sp. z o.o.
Mając w kuchni tradycyjne twarogi, szybko przygotujesz wiele smakowitych potraw, idealnych na dzień dobry. Jeśli lubisz kanapki, zrób z nich pastę z ulubionym dodatkiem – awokado, tuńczykiem czy pieczonym burakiem. Świetnym pomysłem na śniadanie będą także, szczególnie uwielbiane przez dzieci, różnego typu placuszki z dodatkiem świeżych owoców czy jogurtu.
W śniadaniowym menu nie może też zabraknąć EKOmleka z certyfikatem rolnictwa ekologicznego, idealnego do porannego kakao, kawy latte czy naleśników.
Skorzystaj z naszych przepisów i odkryj tradycję w nowym wydaniu!

fot. Mat. prasowe
PASTA Z TWAROGIEM I BURAKAMI
Składniki:
- 120 g twarogu Klinek chudego
- 70 g gotowanego lub pieczonego buraka
- 1 łyżeczka gęstego jogurtu typu greckiego
- 1/2 małej łyżeczki tartego chrzanu
- kilka kropel soku z cytryny
- przyprawy do smaku: czosnek granulowany, kmin rzymski, sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Włóż składniki do naczynia, dodaj przyprawy i całość dokładnie zmiksuj ręcznym blenderem – tak, aby uzyskać kremową pastę o jednolitej konsystencji. Spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku.

Materiał promocyjny marki Polmlek Raciąż Sp. z o.o.