Olej niekoniecznie musi być pozyskiwany ze słonecznika, rzepaku czy oliwek. Teraz to, co najlepsze w owocach wspomagane jest siłą odżywczą zbóż. Zapowiada się prawdziwa rewolucja w dziedzinie roślinnego oleju spożywczego.
Firma CARAPELLI od dawna inwestowała w nowe pomysły i badania nad produktami. Ostatnie lata dowiodły, że eksperymenty te przynoszą doskonałe efekty. Teraz na polskim rynku pojawia się najmłodsze dziecko CARAPELLI – olej ze zbóż i owoców OLYS. Olej ten został przygotowany z myślą o ludziach aktywnych i dynamicznych, chcących w sposób naturalny chronić dobre samopoczucie psychofizyczne. Idealny zarówno na surowo jako przyprawa, jak i do gotowania, OLYS został stworzony dla ludzi, którzy szczególnie dbają o siebie i o swoje ciało.
„Olej OLYS jest efektem wieloletnich badań” – wyjaśnia Alissa Mattei, szef działu prac badawczo - rozwojowych w CARAPELLI Firenze. „Jedną z jego podstawowych zalet jest to, że zawarte w nim substancje odżywcze nie zostały do niego dodane, lecz są naturalnie obecne w jego pierwotnych składnikach. Każdy ze składników: kiełki pszenicy, kiełki kukurydzy, ryż, orzechy włoskie i czarna porzeczka, wnoszą dodatkowe bogactwo do OLYS i każdy z nich posiada własną wartość oraz korzystny wpływ na dobre samopoczucie”.
Tak, to możliwe! OLYS uzupełnia zapasy zużytej energii, pomaga w zwalczaniu chorób naczyniowych i zapobiega wzrostowi poziomu cholesterolu, a także ma swój udział w walce z czynnikami odpowiedzialnym za starzenie się i degenerację komórek. A wszystko dzięki unikalnemu zestawieniu składników tego wyjątkowego oleju. Zawarte w nim zboża zapewniają obecność witaminy F, która działa immunostymulująco na cały organizm człowieka. Obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi. Dodatkowo korzystnie wpływa na przyswajanie witamin E, A i D oraz przyspiesza regenerację tkanki skórnej. Z kolei ryż daje OLYS gamma oryzanol, silny antyutleniacz, który korzystnie wpływa na mikrocyrkulację w naczynkach krwionośnych, jednocześnie niszczy wolne rodniki, które są jednym z czynników powodujących starzenie i degradacje skóry oraz całego organizmu. OLYS zawiera także owoce. Zarówno czarna porzeczka, jak i orzechy są bogate w Omega 3, które są cennym sprzymierzeńcem w zapobieganiu chorobom wieńcowym, zmniejszają stężenie cholesterolu całkowitego oraz trójglicerydów.
Olej OLYS idealnie sprawdza się zarówno na surowo jako przyprawa do różnego rodzaju sałatek, jak i do gotowania.
OLYS pojawił się już w sklepach, litrowa butelka kosztuje 18 zł.
Dystrybutor: North Coast S. A.
Firma CARAPELLI od dawna inwestowała w nowe pomysły i badania nad produktami. Ostatnie lata dowiodły, że eksperymenty te przynoszą doskonałe efekty. Teraz na polskim rynku pojawia się najmłodsze dziecko CARAPELLI – olej ze zbóż i owoców OLYS. Olej ten został przygotowany z myślą o ludziach aktywnych i dynamicznych, chcących w sposób naturalny chronić dobre samopoczucie psychofizyczne. Idealny zarówno na surowo jako przyprawa, jak i do gotowania, OLYS został stworzony dla ludzi, którzy szczególnie dbają o siebie i o swoje ciało.
„Olej OLYS jest efektem wieloletnich badań” – wyjaśnia Alissa Mattei, szef działu prac badawczo - rozwojowych w CARAPELLI Firenze. „Jedną z jego podstawowych zalet jest to, że zawarte w nim substancje odżywcze nie zostały do niego dodane, lecz są naturalnie obecne w jego pierwotnych składnikach. Każdy ze składników: kiełki pszenicy, kiełki kukurydzy, ryż, orzechy włoskie i czarna porzeczka, wnoszą dodatkowe bogactwo do OLYS i każdy z nich posiada własną wartość oraz korzystny wpływ na dobre samopoczucie”.
Olej ze zbóż i owoców - smaczny i zdrowy?
Tak, to możliwe! OLYS uzupełnia zapasy zużytej energii, pomaga w zwalczaniu chorób naczyniowych i zapobiega wzrostowi poziomu cholesterolu, a także ma swój udział w walce z czynnikami odpowiedzialnym za starzenie się i degenerację komórek. A wszystko dzięki unikalnemu zestawieniu składników tego wyjątkowego oleju. Zawarte w nim zboża zapewniają obecność witaminy F, która działa immunostymulująco na cały organizm człowieka. Obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi. Dodatkowo korzystnie wpływa na przyswajanie witamin E, A i D oraz przyspiesza regenerację tkanki skórnej. Z kolei ryż daje OLYS gamma oryzanol, silny antyutleniacz, który korzystnie wpływa na mikrocyrkulację w naczynkach krwionośnych, jednocześnie niszczy wolne rodniki, które są jednym z czynników powodujących starzenie i degradacje skóry oraz całego organizmu. OLYS zawiera także owoce. Zarówno czarna porzeczka, jak i orzechy są bogate w Omega 3, które są cennym sprzymierzeńcem w zapobieganiu chorobom wieńcowym, zmniejszają stężenie cholesterolu całkowitego oraz trójglicerydów.
Olej OLYS idealnie sprawdza się zarówno na surowo jako przyprawa do różnego rodzaju sałatek, jak i do gotowania.
OLYS pojawił się już w sklepach, litrowa butelka kosztuje 18 zł.
Dystrybutor: North Coast S. A.