Wszystko, co można kupić w kawiarni jest w 100% ekologiczne certyfikowane, począwszy od przypraw, poprzez kawę, ciastka, kanapki oraz sałatki, a skończywszy na ciastach i tartach na słodko i słono.Jednocześnie ceny całego menu są atrakcyjne, zwłaszcza biorąc pod uwagę rynkowe ceny żywności ekologicznej. Espresso na bazie kawy z certyfikatem ekologicznym oraz Fairtrade kosztuje 7 zł, koszt kanapek na zimno lub ciepło waha się w granicach 8 – 14 zł.
„To pierwsze miejsce tego typu w naszym kraju. Istnieją punkty, które oferują produkty ekologiczne, ale jest to mocno ograniczony wybór – np. tylko soki lub sama kawa. W naszej kawiarni wszystko jest z certyfikatem. W dodatku – pokazujemy to na każdym kroku. Na ścianach powieszone są certyfikaty naszych dostawców, więc każdy gość może nas sprawdzić. To chyba jedyny sposób, by udowodnić, że jesteśmy prawdziwi w swoim koncepcie. Docieramy ze swoją ofertą nie tylko do ludzi świadomych zalet żywności bio, ale również do każdego innego człowieka, który chciałby odżywiać się choć odrobinę zdrowiej niż do tej pory. Stąd nieprzypadkowa lokalizacja pierwszej kawiarni – w samym centrum Warszawy. Grupą docelową są również rodzice z dziećmi – sami jesteśmy rodzicami i zdajemy sobie sprawę z tego, jak wielu chciałoby, by ich dzieci jadły zdrowiej. W naszych kawiarniach dajemy im taką gwarancję. ” – dopowiada Ewelina Błaszczyk, współwłaścicielka.
Firma zakłada dalszy, sieciowy rozwój. Wkrótce powstaną kolejne punkty – planowane są na Mokotowie i Wilanowie.
Więcej informacji uzyskacie na oficjalnej stronie Organic Coffee & more oraz na stronie facebook'a kawiarni.
Informacja prasowa