Najciekawszy i za razem zwycięski przepis przedstawił PIOTR ZASADA stworzył przepis "Kaczka pieczona w korze sosnowej na podkładzie z pomidorów z bazylią w akompaniamencie ziemniaków truflowych z sosem ze śliwek węgierek", II miejsce NATALIA ANTONIUK przygotowała "Łososia po królewsku w towarzystwie krewetek i złotego ryżu oraz pianki pietruszkowej", III miejsce MARCIN KALINOWSKI za "Grilowanego jelenia w sosie borowikowym podanym na dzikim ryżu". Tym samym nagrodzeni zakwalifikowali się do ogólnopolskiego finału konkursu.
Uczniowie z Elbląga wykazali się kreatywnością i duża wiedzą na temat nowych trendów kulinarnych, co wyraźnie znalazło odzwierciedlenie w zwycięskich przepisach, którymi nawet pod dużym wrażeniem był sam mistrz, Łukasz Konik.
Tradycyjnie już po warsztatach odbył się pokaz kuchni molekularnej, na który licznie przybyli przedstawiciele elbląskiej gastronomii – właściciele restauracji i hoteli współpracujących ze szkołą, jak również mieszkańcy Elbląga zainteresowani nowymi trendami kulinarnymi.
Wielki finał tuż, tuż, a tym czasem zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału w otwartym konkursie kulinarnym ogłoszonym na profilu Facebook – „Dzień z Podravką”.
Autorskie przepis prosimy przesyłać na adres administratora do 30 listopada.
Uczniowie z Elbląga wykazali się kreatywnością i duża wiedzą na temat nowych trendów kulinarnych, co wyraźnie znalazło odzwierciedlenie w zwycięskich przepisach, którymi nawet pod dużym wrażeniem był sam mistrz, Łukasz Konik.
Tradycyjnie już po warsztatach odbył się pokaz kuchni molekularnej, na który licznie przybyli przedstawiciele elbląskiej gastronomii – właściciele restauracji i hoteli współpracujących ze szkołą, jak również mieszkańcy Elbląga zainteresowani nowymi trendami kulinarnymi.
Wielki finał tuż, tuż, a tym czasem zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału w otwartym konkursie kulinarnym ogłoszonym na profilu Facebook – „Dzień z Podravką”.
Autorskie przepis prosimy przesyłać na adres administratora do 30 listopada.