Wraz z nadejściem wiosny dania z rusztu coraz częściej goszczą na naszych stołach. Aby były smaczne i aromatyczne warto wzbogacić je sosami, a najlepiej zdrowymi i naturalnymi pastami warzywnymi - np. Ajvar.
Pasta warzywna Ajvar to typowy chorwacki specjał. Sporządzona jest na bazie papryki i bakłażanów z dodatkiem oleju oraz przypraw. Doskonale sprawdza się w roli zimnego dodatku do grillowanych ryb, owoców morza czy szaszłyków warzywnych. Może również służyć do przygotowania wyśmienitych marynat do mięs. Do wyboru mamy dwie wersje smakowe pasty Ajvar: łagodną i pikantną. Cena słoiczka 195 g obu wersji pasty Ajvar to ok. 5,50 zł.
Pasta warzywna Ajvar to typowy chorwacki specjał. Sporządzona jest na bazie papryki i bakłażanów z dodatkiem oleju oraz przypraw. Doskonale sprawdza się w roli zimnego dodatku do grillowanych ryb, owoców morza czy szaszłyków warzywnych. Może również służyć do przygotowania wyśmienitych marynat do mięs. Do wyboru mamy dwie wersje smakowe pasty Ajvar: łagodną i pikantną. Cena słoiczka 195 g obu wersji pasty Ajvar to ok. 5,50 zł.