Jak usmażyć stek? Steki wołowe lub wieprzowe smażymy stosując tzw. „angielską” metodę smażenia.
Ta metoda polega na krótkotrwałym smażeniu na bardzo rozgrzanym tłuszczu. Mięso wówczas szybko się zrumieni na powierzchni, natomiast w środku pozostanie soczyste i aromatyczne.
Aby uzyskać idealny stek, warto zaopatrzyć się w aluminiową patelnię do steków. Posiada ona charakterystyczną, karbowaną strukturę dna.
To innowacyjna technika smażenia ze zintegrowanym wskaźnikiem temperatury i oddzielnym komputerem do ustawiania opcji smażenia.
Dzięki tej patelni (powierzchnia smażenia ok. 24,5x20 cm) uda Ci się wszystko "na czas", ponieważ cyfrowy "system kontrolny" obliczy na podstawie podanych przez Ciebie danych (rodzaj, waga, grubość) dokładny czas smażenia.
W ten sposób będzie zawsze smażyć zdrowo, niskotłuszczowo, a nawet energooszczędnie.
Do kupienia na www.Quelle.pl, cena 269,99zł.
Ta metoda polega na krótkotrwałym smażeniu na bardzo rozgrzanym tłuszczu. Mięso wówczas szybko się zrumieni na powierzchni, natomiast w środku pozostanie soczyste i aromatyczne.
Aby uzyskać idealny stek, warto zaopatrzyć się w aluminiową patelnię do steków. Posiada ona charakterystyczną, karbowaną strukturę dna.
To innowacyjna technika smażenia ze zintegrowanym wskaźnikiem temperatury i oddzielnym komputerem do ustawiania opcji smażenia.
Dzięki tej patelni (powierzchnia smażenia ok. 24,5x20 cm) uda Ci się wszystko "na czas", ponieważ cyfrowy "system kontrolny" obliczy na podstawie podanych przez Ciebie danych (rodzaj, waga, grubość) dokładny czas smażenia.
W ten sposób będzie zawsze smażyć zdrowo, niskotłuszczowo, a nawet energooszczędnie.
Do kupienia na www.Quelle.pl, cena 269,99zł.