Drogie Panie i Panowie nie ma co się załamywać, bo jest na to prosty sposób. Wasze makowce już nigdy nie popękają. Wystarczy, że uformowane już makowce zawiniemy papierem do pieczenia. Jest to prosty i sprawdzony sposób.
Na blacie kuchennym kładziemy tyle papieru ile długości ma nasza strucla. Na środku kładziemy surową struclę. Teraz zbieramy oba końce papieru, przykładamy do siebie i zawijamy zostawiając trochę luzu bo makowce wyrosną. Tak przygotowane pakunki wstawiamy do piekarnika i pieczemy.
Po upieczeniu mamy piękne nie popękane strucle. Wystarczy już tylko le polukrować i udekorować.
Na blacie kuchennym kładziemy tyle papieru ile długości ma nasza strucla. Na środku kładziemy surową struclę. Teraz zbieramy oba końce papieru, przykładamy do siebie i zawijamy zostawiając trochę luzu bo makowce wyrosną. Tak przygotowane pakunki wstawiamy do piekarnika i pieczemy.
Po upieczeniu mamy piękne nie popękane strucle. Wystarczy już tylko le polukrować i udekorować.
anemon
zewa
Ja zostawiam maksymalnie 1 cm luzu. A co do zdjęcia to masz rację, że powinnam wstawić. Ale miałam awarię systemu i nie wszystkie zdjęcia udało mi się odzyskać.
anemon
Dam sobie kolejną szansę i wykorzystam Twoje uwagi, może tym razem... Dziękuję za odpowiedź, tym bardziej, że jesteś jedną z niewielu osób, która odpowiada na komentarze do zamieszczonych porad.
zewa
Dziękuję za miłe słowa. A wiesz co ? dziś piekłam struclę z makiem i jabłkami i zapomniałam zawinąć ją w papier bo spieszyłam się do szkoły synka na zebranie. I będziesz mogła się przekonać po moderacji przepisu, że strucla rozjechała się na boki i popękała. Nie była zbyt piękna, ale smaczna.
anemon
Już widziałam i wcale nie wygląda źle, wiem i rozumię, że miałaś inną wizję. Najważniejsze, że smaczna.
zewa
:)