cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Pikantne żeberka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żeberka bardzo pikantne polecane szczególnie osobom lubiącym ostre dania.

Pikantne żeberka

Składniki:

Pikantne żeberka

 

Sposób przygotowania:

Pikantne żeberka
Miód wymieszać z ketchupem, sosem sambal oelek, solą i pieprzem. Potem posmarować tym mięso. Przełożyć na blachę, piec 40 minut w temperaturze 200 stopni C. Po 20 minutach żeberka odwrócić. Ananasy pokroić( sok zachować), cebulę, czosnek i oregano posiekać. Banany pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Olej rozgrzać, podsmażyć na nim cebulkę, migdały i czosnek. Dodać ananasy, oregano, goździki, tymianek, pieprz, sól, paprykę, pieprz cayenne i cynamon. Dodać pomidory ( z zalewą) i sok z ananasów, gotować 8 minut, przyprawić. Sos podawać z żeberkami.