Jon Darsky – twórca i właściciel pizzerii, która znajduje się w specjalnie przerobionym kontenerze przytwierdzonym do amerykańskiej ciężarówki na swój rewolucyjny pomysł wpadł w 2010 roku.
Jon często kupował jedzenie z ulicznych stoisk, a jego marzeniem było otwarcie prawdziwej, tradycyjnej, neapolitańskiej pizzerii. Nie mógł znaleźć jednak dobrego lokalu, postanowił więc połączyć marzenie o własnej restauracji z szacunkiem dla kuchni „ulicznej” i zaprojektował pizzerię na kółkach.
Chociaż na początku chciał użyć zwykłego vana, zmienił zdanie i postanowił pizzerię umieścić w kontenerze, który umocowany został do amerykańskiej ciężarówki Freightliner. Siłą rzeczy wyposażenie kuchni musiało zostać zminimalizowane – w kontenerze znalazło się miejsce na piec (w którym pali się tylko drewnem), dwa zlewy, zbiorniki z wodą i iPada.
Ściany pizzerii są ze szkła, tak aby zapewnić jak najlepszy widok klientom na wnętrze. Ze względu na specyfikę lokalu menu Del Polo zawiera zazwyczaj tylko dwie pozycje, które regularnie się zmieniają.
Jon często kupował jedzenie z ulicznych stoisk, a jego marzeniem było otwarcie prawdziwej, tradycyjnej, neapolitańskiej pizzerii. Nie mógł znaleźć jednak dobrego lokalu, postanowił więc połączyć marzenie o własnej restauracji z szacunkiem dla kuchni „ulicznej” i zaprojektował pizzerię na kółkach.
Chociaż na początku chciał użyć zwykłego vana, zmienił zdanie i postanowił pizzerię umieścić w kontenerze, który umocowany został do amerykańskiej ciężarówki Freightliner. Siłą rzeczy wyposażenie kuchni musiało zostać zminimalizowane – w kontenerze znalazło się miejsce na piec (w którym pali się tylko drewnem), dwa zlewy, zbiorniki z wodą i iPada.
Ściany pizzerii są ze szkła, tak aby zapewnić jak najlepszy widok klientom na wnętrze. Ze względu na specyfikę lokalu menu Del Polo zawiera zazwyczaj tylko dwie pozycje, które regularnie się zmieniają.
natsu