Poczuj miętę w Porto Praga

Z okazji Walentynek Szef Kuchni restauracji Porto Praga przygotował menu, w którym można się zakochać: lekkie, pachnące świeżą miętą i lawendą, rozgrzewające chilli i imbirem.

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Poczuj miętę w Porto Praga

A tych, którzy chcą spędzić ten wieczór w wyjątkowy, niebanalny i aktywny sposób, chef zaprasza na walentynkowe lekcje gotowania. Podczas warsztatów uczestnicy nauczą się przyrządzania 5 dań, które z powodzeniem przygotują jeszcze nie raz w swoich domach. Warsztaty odbędą się 13/14/15 lutego. Cena: 220 zł/os.

Menu Walentynkowe

Przekąski
Barwena z grillowanymi pomarańczami i szafranem
Carpaccio z tuńczyka z sorbetem chilli i lawendą
Plastry marynowanej kaczki w imbirze
Tatar z polędwicy wołowej z lubczykiem i oliwkami
Baby kalmary z sosem vinegret i bazylią

Zupa
Krem z kopru włoskiego z wędzonym węgorzem
Rosół z pierożkami z jagnięciny

Dania Główne
Homar z klarowanym masłem i ziołami
Grillowana Dorada z ananasowym musem , jalapeno i kolendrą
Łosoś bałtycki z ciepłą sałatką z avocado i ziemniaków
Jagnięcina podana z owczym serem , gruszką i miętową emulsją
Cielęcina Rosse z topinamburem i grzybami w sosie cabernetsavignone
Domowe tagliolini w volute z trawy cytrynowej i cydru

Deser
Figi z bitą śmietaną i wanilią
Beza z sosem z marakui i serduszkiem z czekolady
Czekoladowe parfois

Dania przygotowywane podczas warsztatów

Przekąski
Mule w sosie szafranowym z bazylią
Małże Św. Jakuba z szynką parmeńską i pietruszką
Zupa
Krem z kopru włoskiego z wędzonym węgorzem
Danie główne
Okoń morski z kiełbaskami chorizo i szałwią
Deser
Ciastko czekoladowe z gorącą duszą

www.portopraga.pl