Ponad 70 autentycznych potraw i przepisów z całego świata, typowych dla regionów i różnych obszarów geograficznych. Autorzy opisują każdą potrawę oraz jej historię, charakteryzują pod kątem kulturowym i obyczajowym. Książka składa się z rozdziałów wg klucza geograficznego. Każdy z nich - opatrzony krótkim wstępem podróżniczym charakteryzującym region w oparciu o ikonografię, historię i odkrycia geograficzne, ich wpływ na zmiany kulinarne i obyczajowe - zawiera potrawy wybrane spośród najbardziej typowych, charakterystycznych dla danej kuchni. Anna Kwiatkowska, Tomasz Rudomino "Podróże ze smakiem"
Zawartość tematyczna Podróży ze smakiem:
Kuchnia Nowego Świata
Kuchnia Oceanu Indyjskiego
Kuchnia Czarnej Afryki
Kuchnia Azji i Pacyfiku
Kuchnia Maghrebu
Kuchnia Europy
Tytuł: Podróże ze smakiem; autorzy: Anna Kwiatkowska i Tomasz Rudomino.
Recenzja pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS