Polewa do glazurowania na grilla

POLEWA DO GLAZUROWANIA KIEŁBASY I MIĘS „Country Fire” - ostatnim etapem w sztuce grillowania jest glazurowanie.

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Polewa do glazurowania na grilla
POLEWA DO GLAZUROWANIA KIEŁBASY I MIĘS „Country Fire” - ostatnim etapem w sztuce grillowania jest glazurowanie. Ten prosty zabieg kulinarny jest szczególnie zalecany do kiełbasy, parówek, a także do mięs, które nie zostały poddane uprzedniemu zamarynowaniu. Polewa „Country Fire” to mieszanka przypraw i środków karmelizujących nadająca potrawom z grilla wyrazistą ostrość, smakowity kolor i efekt chrupiącej skórki. Specjalnie dobrany olej powoduje, że mięso nie wysycha i po upieczeniu jest miękkie, kruche i soczyste.

Sposób użycia polewy do glazurowania kiełbasy i mięs:
W końcowej fazie grillowania, gdy pieczona kiełbasa lub mięso zmienia swój kolor, nakładać pędzelkiem lub łopatką niewielka ilość glazury na całej powierzchni pieczeni (czynność powtórzyć kilkakrotnie) Glazurę można stosować jako „szybką” marynatę.