Gratulujemy reprezentacji Polski, czyli Pawłowi Małeckimu - kapitanowi drużyny, Oli Sowie, Mariuszowi Buritcie, Michał Doroszkiewiczowi i Maciejowi Pięcie.
Miesiące przygotowań i ciężkiej pracy zaprocentowały. Drużyna wyłoniona podczas ubiegłorocznego Expo Sweet zajęła bardzo wysokie, III miejsce i pierwszy raz w historii zdobyła dla Polski miejsce na podium Coppa del Mondo della Gelateria.
Ponadto Polacy otrzymali nagrodę specjalną za najlepszą rzeźbę w lodzie!
Konkurencja była bardzo wymagająca, gdyż do finału w Rimini zakwalifikowały się wyłącznie najlepsze światowe zespoły.
W ciągu dwóch dni 11 zespołów z Argentyny, Australii, Brazylii, Kanady, Francji, Włoch, Maroka, Meksyku, Polski, Hiszpanii i USA, w siedmiu konkurencjach toczyło zmagania i próbowało udowodnić jury swoją kreatywność i profesjonalizm.
Pierwszego dnia zespoły przygotowały eksponaty z czekolady, rzeźba z lodu, deser lodowy, miniaturowe lody czekoladowe i trzy przystawki w połączeniu z lodem gastronomicznym.
Drugi dzień to nie lada wyzwanie - tort lodowy, w maksimum trzech smakach i długo oczekiwana próba kreatywności - tajemnicze pudełko.
O zawartości pudełka zespoły dowiedziały się z losowania bezpośrednio przed konkurencją, to co było tam ukryte należało wykorzystać do stworzenia lodów.
Dla formalności końcowa klasyfikacja:
1. Francja
2. Włochy
3. Polska
Poza podium: Argentyna, Brazylia, Hiszpania, Kanada, Maroko, Meksyk, USA.
Gratulacje dla reprezentacji przesłała p. Anna Komorowska, małżonka Prezydenta RP, która gościła naszą drużynę przed wyjazdem na zawody i życzyła sukcesu.
Miesiące przygotowań i ciężkiej pracy zaprocentowały. Drużyna wyłoniona podczas ubiegłorocznego Expo Sweet zajęła bardzo wysokie, III miejsce i pierwszy raz w historii zdobyła dla Polski miejsce na podium Coppa del Mondo della Gelateria.
Ponadto Polacy otrzymali nagrodę specjalną za najlepszą rzeźbę w lodzie!
Konkurencja była bardzo wymagająca, gdyż do finału w Rimini zakwalifikowały się wyłącznie najlepsze światowe zespoły.
W ciągu dwóch dni 11 zespołów z Argentyny, Australii, Brazylii, Kanady, Francji, Włoch, Maroka, Meksyku, Polski, Hiszpanii i USA, w siedmiu konkurencjach toczyło zmagania i próbowało udowodnić jury swoją kreatywność i profesjonalizm.
Pierwszego dnia zespoły przygotowały eksponaty z czekolady, rzeźba z lodu, deser lodowy, miniaturowe lody czekoladowe i trzy przystawki w połączeniu z lodem gastronomicznym.
Drugi dzień to nie lada wyzwanie - tort lodowy, w maksimum trzech smakach i długo oczekiwana próba kreatywności - tajemnicze pudełko.
O zawartości pudełka zespoły dowiedziały się z losowania bezpośrednio przed konkurencją, to co było tam ukryte należało wykorzystać do stworzenia lodów.
Dla formalności końcowa klasyfikacja:
1. Francja
2. Włochy
3. Polska
Poza podium: Argentyna, Brazylia, Hiszpania, Kanada, Maroko, Meksyk, USA.
Gratulacje dla reprezentacji przesłała p. Anna Komorowska, małżonka Prezydenta RP, która gościła naszą drużynę przed wyjazdem na zawody i życzyła sukcesu.