Jeden nawyk, wiele korzyści
Błonnik nie tylko wspomaga trawienie, podnosi uczucie sytości po posiłku, dzięki czemu jemy mniejsze ilości, ale także pomaga usuwać toksyny z organizmu (1). Do tego błonnik rozpuszczalny (pektyny, gumy i śluzy zawarte w niektórych owocach, warzywach i nasionach) przeciwdziała biegunkom (2). Wyrobienie sobie nawyku dodawania błonnika do przygotowywanych potraw, a co za tym idzie regularne spożywanie, przyniesie nam wiele prozdrowotnych korzyści. To jedna mała zmiana, którą warto wprowadzić w każdej kuchni.
Wybierz najlepszy błonnik bioQlinar
Kupując błonnik, warto wybrać produkt czysty i o najwyższej jakości. W przypadku błonnika bioQlinar, do wyboru mamy 4 rodzaje: jabłkowy, gryczany, z czarnego bzu oraz aroniowy. Każdy z nich jest produktem wytworzonym z najwyższą starannością z naturalnych wytłoków ekologicznych. Tak przygotowany błonnik nie jest wyczuwalny na języku i może być dodawany do rozmaitych potraw.
Możemy go wykorzystywać w naszej kuchni jako dodatek do pysznej i zdrowszej panierki, jako środek, który doda puszystości wybranym potrawom czy też jako niskokaloryczny zagęstnik do dżemów, zacierek, sosów i kremów. Błonnik BIO jest doskonały także do usztywnienia dżemów, marmolad i kremów czy wydłużenia okresu świeżości wypieków – możliwości jest naprawdę wiele.
By przekonać się, jak łatwe i przyjemne może być stosowanie błonnika w czasie gotowania, warto zajrzeć na stronę www.bioqlinar.pl/bio, na której można zobaczyć filmiki z przepisami na bogate w błonnik i proste do wykonania dania. Przepisy te przygotował kucharz i ambasador marki – Sebastian Gołębiewski, który udowadnia, jak smacznie można wykorzystać błonnik BIO w kuchni.
Nie czekaj i wypróbuj błonniki BIO już dziś!
Współpraca reklamowa
Współpraca reklamowa
1. EFSA Journal 2010;8(10):1735, EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA), European Food Safety Authority (EFSA), Parma, Italy, s. 16.
2. H. Ciborowska, A. Rudnicka, Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka, Wydawnictwo PZWL, Warszawa 2012.