Znana restauratorka i malarka od lat pomaga restauratorom wspiąć się na wyżyny umiejętności kulinarnych i biznesowych. Doradza oraz ostro krytykuje, aby pokazać lepszą drogę, choć nie zawsze usłaną różami.
Właścicielka znanych warszawskich restauracji bezkompromisowo dąży do uzyskania najwyższych standardów w miejscach, w których wprowadza zmiany. W tym celu stworzyła własny znak jakości, wyróżniający jedne z najlepszych miejsc godnych odwiedzenia.
Poziomki przyznawane przez Magdę Gessler zasługują na szczególną uwagę. Prosty podział, zasady znane z prestiżowych gwiazdek Michelin pozwalają na jasną i obiektywną ocenę danego hotelu czy restauracji.
Autorka prezentuje w książce ponad 150 miejsc, w tym także prowadzone przez swoich podopiecznych. Odbiorcy dowiedzą się gdzie odnaleźć znane im ze słynnych metamorfoz lokale, które śmiało można uznać za regionalne skarby. Te często niepozorne rodzinne biznesy okazują się prawdziwymi perełkami, a Magda Gessler pomaga je odkryć.
Wielką zaletą przewodnika jest przedstawienie użytkownikowi w przejrzysty i ciekawy sposób miejsc godnych odwiedzenia. Czytelnik bliżej poznaje ludzi, którzy stoją za sukcesem danego miejsca.
Właścicielka znanych warszawskich restauracji bezkompromisowo dąży do uzyskania najwyższych standardów w miejscach, w których wprowadza zmiany. W tym celu stworzyła własny znak jakości, wyróżniający jedne z najlepszych miejsc godnych odwiedzenia.
"Poziomka to dla mnie cud polskiej natury. Znak jakości. Synonim najlepszego smaku, zapachu, aromatu. To śpiew słowika o poranku, wieczorny koncert świerszczy, którym przysłuchiwałam się jako mała dziewczynka, czy ciepły letni deszcz, który niesie ulgę po ciężkim dniu. Poziomka to również głos mojej babci, która piekła i gotowała najlepiej na świecie."
Poziomki przyznawane przez Magdę Gessler zasługują na szczególną uwagę. Prosty podział, zasady znane z prestiżowych gwiazdek Michelin pozwalają na jasną i obiektywną ocenę danego hotelu czy restauracji.
Autorka prezentuje w książce ponad 150 miejsc, w tym także prowadzone przez swoich podopiecznych. Odbiorcy dowiedzą się gdzie odnaleźć znane im ze słynnych metamorfoz lokale, które śmiało można uznać za regionalne skarby. Te często niepozorne rodzinne biznesy okazują się prawdziwymi perełkami, a Magda Gessler pomaga je odkryć.
Wielką zaletą przewodnika jest przedstawienie użytkownikowi w przejrzysty i ciekawy sposób miejsc godnych odwiedzenia. Czytelnik bliżej poznaje ludzi, którzy stoją za sukcesem danego miejsca.
Książka ukazała się nakładem wydawnictwa Edipresse Ksiażki 27 września 2017 r.
Uroczysta premiera przewodnika "Poziomki 2017/2018" autorstwa Magdy Gessler odbyła się 29 września w restauracji U Fukiera.
Uroczysta premiera przewodnika "Poziomki 2017/2018" autorstwa Magdy Gessler odbyła się 29 września w restauracji U Fukiera.
Zdjęcia: Epoka