Klasyczna włoska grzanka jest posmarowana roztartym czosnkiem i skropiona oliwą z oliwek. Częściej jednak podaje się bruschettę z pomidorami lub z mozzarellą, która przypomina kanapkę na ciepło. Pomidory należy wcześniej sparzyć i obrać ze skórki, a następnie posiekać i wymieszać z ziołami – bazylią, czarnym pieprzem i odrobiną soli. W bogatszych wersjach dodaje się również inne składniki, np. czarne lub zielone oliwki, cebulę czy wędliny. Bruschetta najlepiej smakuje podawana jeszcze na gorąco. Może być doskonałą przekąską, ale także dodatkiem do zupy.

Znaleźliśmy 91 przepisów w kategorii Bruschetta

Bruschetta 5

Bruschetta 5

mbux mbux

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta tatarska

Bruschetta tatarska

pacpaw pacpaw

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta z jajkiem

Bruschetta z jajkiem

pacpaw pacpaw

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta

Bruschetta

ajo ajo

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta z grilla

Bruschetta z grilla

Agiatis Agiatis
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Wiosenna bruschetta

Wiosenna bruschetta

cris cris
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: