Klasyczna włoska grzanka jest posmarowana roztartym czosnkiem i skropiona oliwą z oliwek. Częściej jednak podaje się bruschettę z pomidorami lub z mozzarellą, która przypomina kanapkę na ciepło. Pomidory należy wcześniej sparzyć i obrać ze skórki, a następnie posiekać i wymieszać z ziołami – bazylią, czarnym pieprzem i odrobiną soli. W bogatszych wersjach dodaje się również inne składniki, np. czarne lub zielone oliwki, cebulę czy wędliny. Bruschetta najlepiej smakuje podawana jeszcze na gorąco. Może być doskonałą przekąską, ale także dodatkiem do zupy.

Znaleźliśmy 91 przepisów w kategorii Bruschetta

Bruschetta truflowa

Bruschetta truflowa

pacpaw pacpaw
8

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

bruschetta

bruschetta

aginaa aginaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta

Bruschetta

EnchantedxD EnchantedxD

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta z pomidorami

Bruschetta z pomidorami

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta ryżowa

Bruschetta ryżowa

bernika bernika
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta

Bruschetta

krzyssiu_o1995 krzyssiu_o1995

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Grzanki z pieczarkami

Grzanki z pieczarkami

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: