Do przygotowania tradycyjnych kotletów mielonych wystarczy zmielone mięso (wieprzowe, wieprzowo-wołowe lub indycze), namoczona bułka, cebula, jajko i przyprawy oraz składniki na panierkę (roztrzepane jajko i bułka tarta). Tą klasyczną wersję można wzbogacać o różnorodne dodatki, które nadadzą potrawie oryginalności i nowego smaku. Smaczną propozycją są kotlety mielone z pieczarkami, serem, boczniakami lub marchewką. Aby uniknąć smażenia, można przygotować kotlety mielone pieczone w piekarniku. Uformowane kotlety umieszcza się w naczyniu żaroodpornym, a następnie na każdym z kotlecików kładzie się małą kosteczkę masła. Potrawę wstawia się do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecze przez około 50 minut.

Kotlety mielone Kategorie

Znaleźliśmy 690 przepisów w kategorii Kotlety mielone

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Mysiunia Mysiunia
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Kajoza Kajoza

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety pożarskie

Kotlety pożarskie

Henia Henia
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety mielone

Kotlety mielone

cherry cherry

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety mielone

Kotlety mielone

kamila1957 kamila1957
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlet mielony

Kotlet mielony

1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety Mielone

Kotlety Mielone

misieksc1 misieksc1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Henia Henia
5

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

kotlety mielone

kotlety mielone

mięsko mięsko

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety mielone

Kotlety mielone

kasik12 kasik12

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety mielone.

Kotlety mielone.

celi1 celi1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: