
Zastosowanie tej przyprawy jest niezwykle szerokie i zarazem nieocenione, szczególnie wtedy, kiedy sami lubimy przygotowywać pachnące pasztety, farsze do pierogów, pyz ziemniaczanych, uszek, pasztecików mięsnych, krokietów a także pieczeni z mięsa mielonego. Przyprawa do farszu mięsnego i pasztetów jest tak skomponowana, aby można przy jej pomocy było przygotować pasztety i farsze z najróżniejszego mięsa – wieprzowego, drobiowego a nawet z dziczyzny, dowolnie je mieszając. Dzięki gałce muszkatołowej, zmielonym ziarnom ziela angielskiego mięso zyska lekko korzenny aromat i smak, a lekko pikantny charakter dzięki pieprzowi czarnemu. Mieszanka skomponowana jest dodatkowo z niezbędnych przy przygotowaniu wszelkiego rodzaju wyrobów mięsnych liści laurowych, czosnku i dodatkowo marchwi, dzięki której mięso będzie delikatniejsze w smaku i nabierze ładnego koloru.
Gość
Gość