W menu m. in. pęczak z podduszonym świeżym szpinakiem, czosnkiem, pomidorami cherry i odrobiną sosu Tamari. Zajęcia poprowadzi Maia Sobczak – dietetyczka, autorka Qmam kaszę, miłośniczka zdrowego jedzenia.
Spotkanie rozpocznie się od zaprezentowania różnych rodzajów kasz, omówienia ich właściwości oraz sposobu gotowania. Podczas zajęć uczestnicy pod okiem prowadzącej przygotują kolację składającą się z potraw na bazie kasz.
W menu: kasza gryczana niepalona z jabłkiem, majerankiem, natką pietruszki i kroplą czerwonego wina serwowana na carpaccio z rzodkiewki, pęczak z podduszonym świeżym szpinakiem, czosnkiem, pomidorami cherry i odrobiną sosu Tamari oraz pieczona gruszka z cynamonem i migdałowo-jaglanym musem.
Informacje organizacyjne: termin: 20.03, godz. 18.00, cena: 250 zł/os., rezerwacje: www.cookup.pl; liczba miejsc ograniczona.
Qmam kaszę czyli wiosenny detoks z kaszą!
20 marca o godz. 18.00 w CookUp przy ul. Racławickiej 99 (Fort Mokotów) odbędą się warsztaty kulinarne z kaszą w roli głównej.
ocena: 5/5 głosów: 4