Sposób przygotowania:
Queasadilla z chorizo z sałatką
Składniki sosu połączyc w słoiku, przykryć szczelnie i mocno wstrząsnąć. Odstawić. Na sałatkę: pomidory, paprykę, awokado, fetę pokroić w kostkę, dodac do sałaty, wsypać kukurydzę, zalać przygotowanym sosem, wymieszać. Włożyć do dwóch miseczek. Tortille posypać startym serem, położyć plasterki chorizo. Składamy na pół. Dużą patelnię rozgrzewamy, dajemy na nią tortille i smażyć aż spód się zarumieni. Teraz przykrywamy talerzem, odwracamy patelnię, tak żeby tortilla znalazła się na talerzu i zsuwamy tortillę na patelnię, żeby się przyrumieniła drugą stroną a ser stopił. Znowu przykrywamy talerzem, odwracamy patelnię i przekładamy tortillę na talerz. Gotowe queasadillę pokroić na trójkąty. Z druga zrobić to samo. Porcje położyć przy sałatkach. Skropić oliwą z oliwek.
marietta