Robimy smacznego tatara

  • 6

Króciutka porada o tym co zrobić, by zrobiony przez nas tatar był smaczny.

         
ocena: 4/5 głosów: 8
Robimy smacznego tatara
Nie wszyscy wiedzą co po za dobrym mięsem ( polędwica wołowa ) decyduje o tym czy zrobiony przez nas tatar będzie smaczny . Sprawa jest banalnie prosta : - do mięsa po za oliwą i maggi należy dodać odrobinę zimnej wody a potem wyrabiać , wyrabiać i jeszcze raz wyrabiać .Mięso musi się ,, napowietrzyć ,, i zwilżyć inaczej będzie twarde i zbite .

Potem dzielimy mięso na porcje . W środku każdej formujemy dołek i układamy w nim żółtko .Wszystkie dodatki drobno pokrojone układamy obok . Osobno podajemy , oliwę , maggi , sól , pieprz mielony , paprykę mieoną . Tatara każdy doprawia sobie sam . Po za tradycyjnymi dodatkami do tatara takimi jak cebula , korniszony czy marynowane grzyby można też podać też kapary , sardynkę , sos sojowy zamias maggi , musztardę francuską z całymi ziarnami gorczycy , fileciki anchois , oliwki

Ważne by tatara przygotowywać w ostatnim momencie przed podaniem bo inaczej mięso nabiera nieciekawego wyglądu ( po prostu ,,utlenia się ,, i robi sinawe )