Dieta strukturalna jest opartą na najnowszych wynikach badań naukowych niezwykle skuteczną metodą odchudzania, odmładzania i wzmacniania struktury tkanek organizmu.
przepis na 4 porcje po około 350 kcal
Składniki:
główka sałaty
średnia cykoria
czerwone winogrona (ok. 16 sztuk)
100g sera gorgonzola
50g obranych orzechów włoskich
2 łyżki oleju lnianego (lub oliwy z oliwek)
sok z ¼ cytryny
sól czosnkowa, bazylia
4 kromki pieczywa żytniego razowego
Sałatę i cykorię dokładnie myjemy i suszymy. Liście sałaty rwiemy na niewielkie kawałeczki, a cykorię kroimy w paski. Winogrona kroimy na połówki, a ser kruszymy lub kroimy na niewielkie kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy wraz z orzechami i polewamy sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, soli czosnkowej i bazylii. Sałatę podawać z kromką pieczywa razowego z soją lub słonecznikiem.
Dr Bardadyn
ul. Gdańska 3 lok. 14
01-633 Warszawa
Tel. +48 22 833 71 18
Fax. +48 22 833 68 26
e-mail: sekretariat@drbardadyn.pl
www.dietastrukturalna.pl
przepis na 4 porcje po około 350 kcal
Składniki:
główka sałaty
średnia cykoria
czerwone winogrona (ok. 16 sztuk)
100g sera gorgonzola
50g obranych orzechów włoskich
2 łyżki oleju lnianego (lub oliwy z oliwek)
sok z ¼ cytryny
sól czosnkowa, bazylia
4 kromki pieczywa żytniego razowego
Sałatę i cykorię dokładnie myjemy i suszymy. Liście sałaty rwiemy na niewielkie kawałeczki, a cykorię kroimy w paski. Winogrona kroimy na połówki, a ser kruszymy lub kroimy na niewielkie kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy wraz z orzechami i polewamy sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, soli czosnkowej i bazylii. Sałatę podawać z kromką pieczywa razowego z soją lub słonecznikiem.
Dr Bardadyn
ul. Gdańska 3 lok. 14
01-633 Warszawa
Tel. +48 22 833 71 18
Fax. +48 22 833 68 26
e-mail: sekretariat@drbardadyn.pl
www.dietastrukturalna.pl