Składniki
Glony „wakame”, świeży ogórek, marchewka, czosnek, biały sezam (prażony), ser „tofu”, cytryna, japoński bulion wołowy, cukier, sos sojowy „kikkoman light”
Sposób wykonania
Przygotowujemy zalewę. Trzemy ząbek czosnku i wrzucamy do pojemnika. Dodajemy cukru, zimnej wody, sosu sojowego „kikkoman light” oraz bulionu wołowego. Na koniec wyciskamy troszkę soku z cytryny. Całość mieszamy i odstawiamy.
Glony „wakame” namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. W między czasie kroimy ogórek i marchew w poprzeczne julienne.
Glony, ogórek i marchew mieszamy. Dodajemy do miseczki, pamiętając, aby glonów było więcej (najlepiej w stosunku 2:1). Całość polewamy zalewą i posypujemy prażonym sezamem.
Glony „wakame”, świeży ogórek, marchewka, czosnek, biały sezam (prażony), ser „tofu”, cytryna, japoński bulion wołowy, cukier, sos sojowy „kikkoman light”
Sposób wykonania
Przygotowujemy zalewę. Trzemy ząbek czosnku i wrzucamy do pojemnika. Dodajemy cukru, zimnej wody, sosu sojowego „kikkoman light” oraz bulionu wołowego. Na koniec wyciskamy troszkę soku z cytryny. Całość mieszamy i odstawiamy.
Glony „wakame” namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. W między czasie kroimy ogórek i marchew w poprzeczne julienne.
Glony, ogórek i marchew mieszamy. Dodajemy do miseczki, pamiętając, aby glonów było więcej (najlepiej w stosunku 2:1). Całość polewamy zalewą i posypujemy prażonym sezamem.