Ciasto
1 ½ szklanki RAW orzechów włoskich lub gotowej RAW mąki z orzecha włoskiego
1/3 szklanki RAW rodzynków
¼ łyżki cynamonu
Zmieszaj składniki w robocie kuchennym aż skleją się w jedną masę. Wyłóż masę równomiernie na dnie okrągłej foremki do ciasta lub patelni.
Wypełnienie
1/2 szklanki miękkich RAW daktyli, bez pestek
1/2 szklanki RAW syropu z agawy
1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z ekologicznej cytryny
2 szklanki RAW orzechów nerkowca, namoczonych przez 2 godziny, odsączonych z wody
½ szklanki wcześniej namoczonych RAW wiórków kokosowych zmiksowanych z wodą kokosową w robocie kuchennym
½ szklanki zimnotłoczonego oleju kokosowego
Zmiksuj daktyle, syrop z agawy i sok z cytryny w robocie kuchennym na gładką konsystencję. Dodaj orzechy nerkowca i uzyskaną masę z wiórków kokosowych z wodą kokosową i zmiksuj na kremistą konsystencję. Dodaj rozpuszczony olej kokosowy i miksuj z resztą masy w robocie. Polej na pierwszą warstwę w foremce
Polewa dyniowa
¾ szklanki pokrojonej w drobne kawałki dyni
¼ szklanki obranej i drobno pokrojonej marchewki
6 łyżek stołowych źródlanej wody
2 łyżki stołowe świeżo wyciśniętego soku z bio cytryny
¼ szklanki namoczonych RAW daktyli
1 łyżka RAW syropu z agawy
Zmiksuj dynię, marchew w robocie kuchennym razem z wodą i sokiem z cytryny. Dodaj daktyle i syrop z agawy i zmiksuj na gładką konsystencję. Polewę rozmieść równomiernie na wypełnieniu. Przełóż ciasto do lodówki, aby zesztywniało. Przechowuj w lodówce.
www.rawfoods.pl
RAWFOODS Polska, Marta Kapica
Ul. Macierzanki 9
72-003 Wołczkowo
NIP: 972- 105-60-24
Tel.: 78 464 32 32
info@rawfoods.pl
zamowienia@rawfoods.pl
1 ½ szklanki RAW orzechów włoskich lub gotowej RAW mąki z orzecha włoskiego
1/3 szklanki RAW rodzynków
¼ łyżki cynamonu
Zmieszaj składniki w robocie kuchennym aż skleją się w jedną masę. Wyłóż masę równomiernie na dnie okrągłej foremki do ciasta lub patelni.
Wypełnienie
1/2 szklanki miękkich RAW daktyli, bez pestek
1/2 szklanki RAW syropu z agawy
1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z ekologicznej cytryny
2 szklanki RAW orzechów nerkowca, namoczonych przez 2 godziny, odsączonych z wody
½ szklanki wcześniej namoczonych RAW wiórków kokosowych zmiksowanych z wodą kokosową w robocie kuchennym
½ szklanki zimnotłoczonego oleju kokosowego
Zmiksuj daktyle, syrop z agawy i sok z cytryny w robocie kuchennym na gładką konsystencję. Dodaj orzechy nerkowca i uzyskaną masę z wiórków kokosowych z wodą kokosową i zmiksuj na kremistą konsystencję. Dodaj rozpuszczony olej kokosowy i miksuj z resztą masy w robocie. Polej na pierwszą warstwę w foremce
Polewa dyniowa
¾ szklanki pokrojonej w drobne kawałki dyni
¼ szklanki obranej i drobno pokrojonej marchewki
6 łyżek stołowych źródlanej wody
2 łyżki stołowe świeżo wyciśniętego soku z bio cytryny
¼ szklanki namoczonych RAW daktyli
1 łyżka RAW syropu z agawy
Zmiksuj dynię, marchew w robocie kuchennym razem z wodą i sokiem z cytryny. Dodaj daktyle i syrop z agawy i zmiksuj na gładką konsystencję. Polewę rozmieść równomiernie na wypełnieniu. Przełóż ciasto do lodówki, aby zesztywniało. Przechowuj w lodówce.
www.rawfoods.pl
RAWFOODS Polska, Marta Kapica
Ul. Macierzanki 9
72-003 Wołczkowo
NIP: 972- 105-60-24
Tel.: 78 464 32 32
info@rawfoods.pl
zamowienia@rawfoods.pl