1 średni melon
2 łyżeczki cukru
1/2 cytryny
1/8 średniego arbuza
garść czerwonych porzeczek
garść czarnych porzeczek
Melona obieram ze skórki. Kroję na ćwiartki i usuwam pestki. Miksuję razem z sokiem z połowy cytryny i cukrem na jednolitą masę. Zamrażam. Po zamrożniu ponownie miksuję. Podaję z cząstkami arbuza oraz z czerwonymi i czarnymi porzeczkami.
Przepis pochodzi z książki kulinarnej "Fajna babka, ale ciacho" autorstwa aktorki Moniki Mrozowskiej i jej męża Macieja Szaciłło.
2 łyżeczki cukru
1/2 cytryny
1/8 średniego arbuza
garść czerwonych porzeczek
garść czarnych porzeczek
Melona obieram ze skórki. Kroję na ćwiartki i usuwam pestki. Miksuję razem z sokiem z połowy cytryny i cukrem na jednolitą masę. Zamrażam. Po zamrożniu ponownie miksuję. Podaję z cząstkami arbuza oraz z czerwonymi i czarnymi porzeczkami.
Przepis pochodzi z książki kulinarnej "Fajna babka, ale ciacho" autorstwa aktorki Moniki Mrozowskiej i jej męża Macieja Szaciłło.