Składniki: 20 dag mąki 2 jajka szczypta soli 10 dag szpinaku 1 mała puszka koncentratu pomidorowego 3 buraki
Makaron w kolorze zielonym: Sparzony, opłukany zimną wodą i dokładnie odciśnięty szpinak zmiksować i wymieszać z mąką, jajkami, 4 łyżkami wody i solą.
Makaron w kolorze pomarańczowym: Ciasto zagnieść z koncentratem pomidorowym- koncentrat powinien być dosć gęsty.
Makaron w kolorze czerwonym: Ciasto można zabarwić burakiem ćwikłowym. Braki gotujemy w łupinach, zależnie od wielkości, od 40 minut do 1.5 godziny. Następnie obieramy, siekamy i miksujemy. Puree z buraków zagniatamy z pozostałymi składnikami ciasta. Buraki muszą dobrze ostygnąć zanim dodamy je do ciasta.
Makaron w kolorze zielonym: Sparzony, opłukany zimną wodą i dokładnie odciśnięty szpinak zmiksować i wymieszać z mąką, jajkami, 4 łyżkami wody i solą.
Makaron w kolorze pomarańczowym: Ciasto zagnieść z koncentratem pomidorowym- koncentrat powinien być dosć gęsty.
Makaron w kolorze czerwonym: Ciasto można zabarwić burakiem ćwikłowym. Braki gotujemy w łupinach, zależnie od wielkości, od 40 minut do 1.5 godziny. Następnie obieramy, siekamy i miksujemy. Puree z buraków zagniatamy z pozostałymi składnikami ciasta. Buraki muszą dobrze ostygnąć zanim dodamy je do ciasta.