Już po raz trzeci Groupon organizuje Tydzień Restauracji - największy festiwal smaków online. Raz na kwartał Groupon, razem z partnerami, przygotowuje specjalną ofertę dla użytkowników serwisu, którzy przez tydzień mają okazję skosztować menu wybranych restauracji nawet o 70% taniej. Tym razem Tydzień Restauracji startuje 12 maja.
Mecenasem bieżącej edycji jest Tomasz Jakubiak, kucharz znany z zamiłowania do regionalnej kuchni i sezonowych potraw. Tydzień Restauracji to okazja dla tych, którzy zazwyczaj wahają się przed poznawaniem nowych, egzotycznych smaków zbyt często wybierając domowy obiad lub szybkie i średnio zdrowe przekąski – Powiedział Tomasz Jakubiak - W ciągu kilku dni można spróbować kuchni hinduskiej, francuskiej czy chińskiej oraz słynnych klasyków Groupon – smaków amerykańskich i japońskich – po Tygodniu Restauracji liczymy na nowych "foodies", którzy z zaangażowaniem jeszcze bardziej wzmocnią rynek restauracyjny w Polsce.
Tydzień Restauracji to również premiery i możliwość demonstracji możliwości nowych partnerów.
Oprócz słynnych i uznanych restauracji – weteranów Tygodnia Restauracji: Ohh! Sushi & Grill, The Mexican, Restauracja Chimera czy Cosa Nostra w Krakowie, w tej edycji można będzie spróbować potraw między innymi w Bydło i Poidło i Muu Muu w Warszawie, Papaya Sushi, Gospoda Polska i Restauracja Fanaberia na Śląsku.
Pełna lista restauracji biorących udział w III edycji Tygodnia Restauracji Groupon dostępna jest na stronie www.groupon.pl.
Piotr_Walczak