KLASYCZNE MARINI
Do shakera wrzucamy kilka kostek lodu. Wlewamy 90 ml dżinu i 1 łyżkę wermutu. Wstrząsamy lub mieszamy w zależności od preferencji. Wstrząsanie nadaje drinkom dodatkowej lekkości poprzez odrobinki lodu, schładzające napoje. Przy użyciu sita do drinków wlewamy martini do kieliszka, a na dno wrzucamy zieloną oliwkę do ozdoby.
COSMO
Do shakera wlewamy 60 ml wódki cytrusowej, 1 łyżkę likieru triple sec, 1 łyżkę soku żurawinowego, 1 łyżkę soku z limonki, wstrząsamy i wlewamy do kieliszka, dodając na brzeg kieliszka kawałek limonki do ozdoby.
COOPERSTOWN
Do shakera wlewamy 3 łyżki dżinu, 1 łyżkę słodkiego wermtu, 1 łyżkę wytrawnego wermutu, mieszamy, wlewamy do kieliszka, którego brzeg ozdabiamy listkiem mięty. CAJUN W shakerze mieszamy lub wstrząsamy 75 ml wódki pieprzowej i 1 łyżkę wytrawnego wermutu. Przez sito przelewamy cajun do kieliszka i ozdabiamy wrzucając papryczkę jalapeno.
BERMUDA ROSE
60 ml dżinu, 1 łyżkę morelowej brandy i 1/2 łyżeczki grenadyny wstrząsamy w shakerze i przez sito wlewamy do kieliszka, ozdabiając jego brzeg kawałkiem moreli.
CHOCOLATE
Do shakera wlewamy 60 ml czystej wódki i 30 ml creme de cacao. Mieszamy i wlewamy do kieliszka ozdobionego czekoladą.
BANANA RUM
60 ml ciemnego rumu wstrząsamy z 1 łyżką creme de bananes. Wlewamy przez sito do kieliszka i ozdabiamy jego brzeg plasterkiem banana.
ORANGE BLOSSOM
Wstrząsamy w shakerze 75 ml dżinu, 30 ml soku pomarańczowego i 1 łyżkę rozpuszczonego cukru. Wlewamy do kieliszka i zdobimy brzeg kawałkiem pomarańczy. SAKETINI 75 ml dżinu i 1 łyżkę sake mieszamy i wlewamy do kieliszka ozdabiając dno zieloną oliwką.
Do shakera wrzucamy kilka kostek lodu. Wlewamy 90 ml dżinu i 1 łyżkę wermutu. Wstrząsamy lub mieszamy w zależności od preferencji. Wstrząsanie nadaje drinkom dodatkowej lekkości poprzez odrobinki lodu, schładzające napoje. Przy użyciu sita do drinków wlewamy martini do kieliszka, a na dno wrzucamy zieloną oliwkę do ozdoby.
COSMO
Do shakera wlewamy 60 ml wódki cytrusowej, 1 łyżkę likieru triple sec, 1 łyżkę soku żurawinowego, 1 łyżkę soku z limonki, wstrząsamy i wlewamy do kieliszka, dodając na brzeg kieliszka kawałek limonki do ozdoby.
COOPERSTOWN
Do shakera wlewamy 3 łyżki dżinu, 1 łyżkę słodkiego wermtu, 1 łyżkę wytrawnego wermutu, mieszamy, wlewamy do kieliszka, którego brzeg ozdabiamy listkiem mięty. CAJUN W shakerze mieszamy lub wstrząsamy 75 ml wódki pieprzowej i 1 łyżkę wytrawnego wermutu. Przez sito przelewamy cajun do kieliszka i ozdabiamy wrzucając papryczkę jalapeno.
BERMUDA ROSE
60 ml dżinu, 1 łyżkę morelowej brandy i 1/2 łyżeczki grenadyny wstrząsamy w shakerze i przez sito wlewamy do kieliszka, ozdabiając jego brzeg kawałkiem moreli.
CHOCOLATE
Do shakera wlewamy 60 ml czystej wódki i 30 ml creme de cacao. Mieszamy i wlewamy do kieliszka ozdobionego czekoladą.
BANANA RUM
60 ml ciemnego rumu wstrząsamy z 1 łyżką creme de bananes. Wlewamy przez sito do kieliszka i ozdabiamy jego brzeg plasterkiem banana.
ORANGE BLOSSOM
Wstrząsamy w shakerze 75 ml dżinu, 30 ml soku pomarańczowego i 1 łyżkę rozpuszczonego cukru. Wlewamy do kieliszka i zdobimy brzeg kawałkiem pomarańczy. SAKETINI 75 ml dżinu i 1 łyżkę sake mieszamy i wlewamy do kieliszka ozdabiając dno zieloną oliwką.