
Opakowanie zawiera starannie wyselekcjonowane młode liście, które przed zapakowaniem zostały dokładnie umyte i delikatnie osuszone powietrzem. Naturalnie i nieinwazyjne procesy produkcji sprawiają, że oferujemy to popularne warzywo już gotowe do bezpośredniego spożycia.
Jak wiadomo liście szpinaku mają właściwości antynowotworowe, chronią przed miażdżycą, zawierają w sobie wiele witamin: żelazo, potas, magnez oraz kwas foliowy.

Zupa soczewicowo - szpinakowa
Składniki:
opakowanie szpinaku Fit&Easy
2 cebule
2 marchewki
2 kłącza selera naciowego
3 ząbki czosnku
1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego
160 g zielonej soczewicy
100 ml śmietany 36%
opcjonalnie kilka kawałków boczku
sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej
oliwa z oliwek
ew. kilka plastrów boczku
Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę, marchew i selera. Na ostatnią minutę dodaj pokrojony w płatki czosnek. Zalej całość wywarem i dodaj soczewicę. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Po tym czasie dodaj szpinak, dopraw solą, gałką muszkatołową. Zupę możesz zmiksować lub podać bez blendowania. Serwuj z plastrami grillowanego boczku.
Informacje prasowe
Jak wiadomo liście szpinaku mają właściwości antynowotworowe, chronią przed miażdżycą, zawierają w sobie wiele witamin: żelazo, potas, magnez oraz kwas foliowy.
Zupa soczewicowo - szpinakowa
Składniki:
opakowanie szpinaku Fit&Easy
2 cebule
2 marchewki
2 kłącza selera naciowego
3 ząbki czosnku
1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego
160 g zielonej soczewicy
100 ml śmietany 36%
opcjonalnie kilka kawałków boczku
sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej
oliwa z oliwek
ew. kilka plastrów boczku
Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę, marchew i selera. Na ostatnią minutę dodaj pokrojony w płatki czosnek. Zalej całość wywarem i dodaj soczewicę. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Po tym czasie dodaj szpinak, dopraw solą, gałką muszkatołową. Zupę możesz zmiksować lub podać bez blendowania. Serwuj z plastrami grillowanego boczku.
Informacje prasowe