Sklep lap-pol.pl „Przygody ze smakiem” zajmuje się od lat wyszukiwaniem i wprowadzaniem na rynek unikalnych produktów mięsnych, które cechuje niepowtarzalny smak, aromat i wygląd. Podstawowym warunkiem, jaki muszą spełniać produkty, aby zostały włączone do starannie dobranej oferty sklepu to wysoka jakość oraz skład całkowicie wolny od konserwantów.
„Serrano to szynki długodojrzewające, powstają w kilkunastomiesięcznym procesie dojrzewania i suszenia. Urzekają swoim smakiem i aromatem. Z roku na rok obserwujemy coraz większe zainteresowanie klientów szynkami dojrzewającymi, zwłaszcza w miesiącach od maja do sierpnia zdecydowanie wzrasta ilość zamówień na tego rodzaju wędliny.” – mówi Marcin Łapot, właściciel firmy Łap-Pol.
Wyrabiane w Katalonii serrano dzięki procesowi suszenia w odpowiednich warunkach zyskuje specjalny smak, kruchość i aromat. To rodzaj szlachetnych wędlin wyrabianych z mięsa wieprzowego. Jak każda szynka długodojrzewająca przechodzi całkowicie naturalny proces dojrzewania i podsuszania, traci wówczas prawie 50% swojej wagi. Szynki serrano znane są ze swej delikatności. To wędliny bardzo dietetyczne o bogatej wartości odżywczej – zawierają dużą ilość witamin z grupy B oraz około 30% więcej protein niż świeże mięso, czy inne przetwory mięsne. Najsłynniejsze szynki serrano to wyroby pochodzące z hiszpańskiej Katalonii, popularne i cenione przez smakoszy na całym świecie.
Szynka serrano jest składnikiem wielu wykwintnych dań, przekąsek i sałatek takich, jak cielęcina z serrano i pesto spaghetti, polędwica z prawdziwkami i szynką serrano, szynka serrano z melonem i kremem pieprzowym.
W ofercie sklepu Łap-pol.pl serrano dostępne jest w różnych postaciach: pakowane w plastrach, w kawałkach o wadze około 1kg oraz dla podmiotów gastronomicznych dostępne także w całości z kością i bez kości.
„Serrano to szynki długodojrzewające, powstają w kilkunastomiesięcznym procesie dojrzewania i suszenia. Urzekają swoim smakiem i aromatem. Z roku na rok obserwujemy coraz większe zainteresowanie klientów szynkami dojrzewającymi, zwłaszcza w miesiącach od maja do sierpnia zdecydowanie wzrasta ilość zamówień na tego rodzaju wędliny.” – mówi Marcin Łapot, właściciel firmy Łap-Pol.
Wyrabiane w Katalonii serrano dzięki procesowi suszenia w odpowiednich warunkach zyskuje specjalny smak, kruchość i aromat. To rodzaj szlachetnych wędlin wyrabianych z mięsa wieprzowego. Jak każda szynka długodojrzewająca przechodzi całkowicie naturalny proces dojrzewania i podsuszania, traci wówczas prawie 50% swojej wagi. Szynki serrano znane są ze swej delikatności. To wędliny bardzo dietetyczne o bogatej wartości odżywczej – zawierają dużą ilość witamin z grupy B oraz około 30% więcej protein niż świeże mięso, czy inne przetwory mięsne. Najsłynniejsze szynki serrano to wyroby pochodzące z hiszpańskiej Katalonii, popularne i cenione przez smakoszy na całym świecie.
Szynka serrano jest składnikiem wielu wykwintnych dań, przekąsek i sałatek takich, jak cielęcina z serrano i pesto spaghetti, polędwica z prawdziwkami i szynką serrano, szynka serrano z melonem i kremem pieprzowym.
W ofercie sklepu Łap-pol.pl serrano dostępne jest w różnych postaciach: pakowane w plastrach, w kawałkach o wadze około 1kg oraz dla podmiotów gastronomicznych dostępne także w całości z kością i bez kości.