Targi Produktów Regionalnych Regionalia

Między 20 a 22 kwietnia w Warszawie odbędą się targi poświęcone zdrowej żywności.

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Targi Produktów Regionalnych Regionalia

Regionalia, które rozpoczną się już 20 kwietnia 2012 roku, zostały objęte patronatem honorowym Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Targi są poświęcone zdrowej, ekologicznej żywności oraz wyrobom regionalnym z Polski i ze świata.
Regionalia zostały w tym roku połączone z największymi w Polsce targami turystyki (Targi Lato), co również wpływa na znaczenie, liczbę gości i wielkość targów.
Na targach swoje produkty wystawi ponad 100 wystawców z Polski i zagranicy. Wśród licznych propozycji będzie można znaleźć szeroki wybór żywności ekologicznej i organicznej, produkty tradycyjne, wyroby rzemieślnicze, stroje i akcesoria związane z modą inspirowaną folklorem, a także kosmetyki naturalne.

Targi Regionalia 2012 odbędą się w dniach 20-22 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.

Targi zostaną podzielone na sektory takie jak:

  • Skarby Natury – produkty z list tradycyjnych i regionalnych, żywność ekologiczna i organiczna, produkty naturalne
  • Wędrówki po świecie – produkty z całego świata, importerzy żywności, dobra luksusowe
  • Kraina Miodem i Mlekiem Płynąca – sektor miodów i wyrobów mleczarskich
  • Winnica i Piwnica – prezentacja win i innych alkoholi
  • Strefa Sprawiedliwego Handlu – firmy i instytucje zajmujące się FairTrade
  • Pracownia Folkloru – sektor rzemiosła, mody inspirowanej folklorem, pokazy twórców ludowych, technik wytwórczych
  • Salon Ekopiękności – kosmetyki naturalne
  • Ekoedukacja – edukacja ekologiczna, strefa slow life
  • Strefa Współpracy – sektor dla organizacji, stowarzyszeń i fundacji
Więcej informacji na oficjalnej stronie targów www.regionalia.com.pl