Kto obecnie ma czas na lepienie pierogów? Ten, kto w sobotę odwiedzi Pierrogerię. Będziecie mieli na to czas, gdyż w tym czasie Waszymi pociechami zajmą się animatorzy. Lepienie pierogów to nie główna atrakcja!
Zawody z lepieniu pierogów, które odbyły się przed Świętami pokazały, jak ciekawy może być to temat. Czas trwania konkurencji wynosił 5 minut, a rozmowy nad pierogami trwały jeszcze przez ponad godzinę. Mistrzynie kuchni, które przyszły pewne siebie na konkurs, nie mogły wyjść z podziwu, jak odmienną sztuką są wypieki Pierrogeri, czyli pierogi z pieca.
Zapraszamy mamy i ojców z dziećmi 18. lutego o godz 13:00, gdzie przy lunchu będzie można posłuchać, czym różni się sztuka wypiekania pierogów z pieca od tradycyjnej formuły. Dla chętnych możliwość wypróbowania lepienia samemu oraz degustacja własnych wypieków. Zostanie zdradzonych także parę kulinarnych sekretów!
Po konsumpcji zapraszamy także na degustację win z polskich winiarni, o której także opowiedziane zostanie kilka słów.
Między godziną 13:00 a 15:00 będzie czynna sala zabaw, w której animatorzy zajmą się dziećmi. Pociechy będą miały do dyspozycji gry i zabawy dopasowane do swojego wieku.
PEŁEN PROGRAM:
13:00-15:00 otwarta sala zabaw dzieci; praca z animatorami
13:00 – część warsztatowa, rozmowy o tradycyjnej kuchni polskiej, lepienie pierogów oraz degustacja
14:00 – degustacja win
Wstęp: 10 zł (przy zakupie lunchu, kwota ta zostaje odliczona od rachunku)
Zapraszamy na przyjemną, zimową sobotę, całą rodziną do Pierrogeri.
18. lutego, godz. 13:00, Pierrogeria, Pl. Konstytucji 2
UWAGA! LICZBA MIEJSC NA WYDARZENIE JEST OGRANICZONA. ISTNIEJE MOŻLIWOŚC REZERWACJI. PROSIMY PISAĆ NA ADRES: konkurs@zwalcznude.pl, w tytule wpisując „Zimowa sobota”, a w treści imię i nazwisko rezerwującego oraz ilość osób, które się pojawią. Proszę także podać wiek i liczbę dzieci, jeśli przychodzą Państwo z pociechami.
Zawody z lepieniu pierogów, które odbyły się przed Świętami pokazały, jak ciekawy może być to temat. Czas trwania konkurencji wynosił 5 minut, a rozmowy nad pierogami trwały jeszcze przez ponad godzinę. Mistrzynie kuchni, które przyszły pewne siebie na konkurs, nie mogły wyjść z podziwu, jak odmienną sztuką są wypieki Pierrogeri, czyli pierogi z pieca.
Zapraszamy mamy i ojców z dziećmi 18. lutego o godz 13:00, gdzie przy lunchu będzie można posłuchać, czym różni się sztuka wypiekania pierogów z pieca od tradycyjnej formuły. Dla chętnych możliwość wypróbowania lepienia samemu oraz degustacja własnych wypieków. Zostanie zdradzonych także parę kulinarnych sekretów!
Po konsumpcji zapraszamy także na degustację win z polskich winiarni, o której także opowiedziane zostanie kilka słów.
Między godziną 13:00 a 15:00 będzie czynna sala zabaw, w której animatorzy zajmą się dziećmi. Pociechy będą miały do dyspozycji gry i zabawy dopasowane do swojego wieku.
PEŁEN PROGRAM:
13:00-15:00 otwarta sala zabaw dzieci; praca z animatorami
13:00 – część warsztatowa, rozmowy o tradycyjnej kuchni polskiej, lepienie pierogów oraz degustacja
14:00 – degustacja win
Wstęp: 10 zł (przy zakupie lunchu, kwota ta zostaje odliczona od rachunku)
Zapraszamy na przyjemną, zimową sobotę, całą rodziną do Pierrogeri.
18. lutego, godz. 13:00, Pierrogeria, Pl. Konstytucji 2
UWAGA! LICZBA MIEJSC NA WYDARZENIE JEST OGRANICZONA. ISTNIEJE MOŻLIWOŚC REZERWACJI. PROSIMY PISAĆ NA ADRES: konkurs@zwalcznude.pl, w tytule wpisując „Zimowa sobota”, a w treści imię i nazwisko rezerwującego oraz ilość osób, które się pojawią. Proszę także podać wiek i liczbę dzieci, jeśli przychodzą Państwo z pociechami.