Tomek Jakubiak według magazynu Male Man jest jednym z 30 mężczyzn przed trzydziestką, którzy zmienią świat. W swoim pierwszym kulinarnym programie postara się najpierw zmienić smaki Polaków i przekonać ich do rodzimych, sezonowych produktów.
Polska obfituje w doskonałe produkty sezonowe - te dostępne tylko przez kilka miesięcy w roku, świeże, nieskalane wielokilometrowym transportem, produkowane na małą skalę. Można z nich stworzyć pyszne dania, które niczym nie ustępują specjałom kuchni francuskiej czy włoskiej.
Tomek Jakubiak, kulinarny globtroter, kucharz z powołania, miłośnik dobrego jedzenia zaprasza widzów w niezwykłą podróż po kraju. Jego celem jest znalezienie najlepszych lokalnych i sezonowym produktów. Szef kuchni odkryje świat eko-rolników i ich małych zielonych gospodarstw, tajemnice serowarstwa, wybierze się na polowanie i połów ryb. Kamera będzie towarzyszyć gospodarzowi programu, który podejrzy producentów żywności podczas ich codziennych zajęć, by sprawdzić od czego zależy słodycz truskawek, dlaczego oscypek najlepiej smakuje w czerwcu i jak rosną szparagi. Razem z Tomkiem widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych smaków, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań.
Tomasz Jukubiak - kucharz i dziennikarz kulinarny, od trzech lat związany z telewizja śniadaniową. Wcześniej szef kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach.
Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym Sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru.
Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.
Według magazynu MaleMan, Tomek jeszcze nieźle „namiesza” - gazeta umieściła jego nazwisko wśród 30 mężczyzn przed 30stką , którzy zmienią świat.
Polska obfituje w doskonałe produkty sezonowe - te dostępne tylko przez kilka miesięcy w roku, świeże, nieskalane wielokilometrowym transportem, produkowane na małą skalę. Można z nich stworzyć pyszne dania, które niczym nie ustępują specjałom kuchni francuskiej czy włoskiej.
Tomek Jakubiak, kulinarny globtroter, kucharz z powołania, miłośnik dobrego jedzenia zaprasza widzów w niezwykłą podróż po kraju. Jego celem jest znalezienie najlepszych lokalnych i sezonowym produktów. Szef kuchni odkryje świat eko-rolników i ich małych zielonych gospodarstw, tajemnice serowarstwa, wybierze się na polowanie i połów ryb. Kamera będzie towarzyszyć gospodarzowi programu, który podejrzy producentów żywności podczas ich codziennych zajęć, by sprawdzić od czego zależy słodycz truskawek, dlaczego oscypek najlepiej smakuje w czerwcu i jak rosną szparagi. Razem z Tomkiem widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych smaków, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań.
Tomasz Jukubiak - kucharz i dziennikarz kulinarny, od trzech lat związany z telewizja śniadaniową. Wcześniej szef kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach.
Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym Sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru.
Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.
Według magazynu MaleMan, Tomek jeszcze nieźle „namiesza” - gazeta umieściła jego nazwisko wśród 30 mężczyzn przed 30stką , którzy zmienią świat.