WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Tradycyjne sery i EKOmleko w twojej kuchni

Poszukujesz tradycyjnych i lokalnych produktów o wyjątkowym charakterze? Nie wyobrażasz sobie kuchni bez prawdziwych serów? Mamy dla Ciebie idealną propozycję! Sięgnij po tradycyjne sery – lekturę obowiązkową dla miłośników dobrego smaku.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Tradycyjne sery i EKOmleko w twojej kuchni
Każdy z nich może stać się bohaterem Twoich codziennych posiłków, a także spotkań ze znajomymi czy rodzinnych przyjęć. Wszystkie powstają pod okiem doświadczonych serowarów dbających o ich historię w każdym rozdziale: od starannie wyszukanych receptur, wyboru najlepszego mleka po odpowiednio długi proces dojrzewania. Lokalne korzenie i troska o zachowanie tradycji sprawiają, że sery te odznaczają się wysoką jakością, mają wyjątkowy charakter i niepowtarzalny smak. Dzięki temu zostały wyróżnione prestiżowym certyfikatem „Jakość Tradycja”. Produkty nim opatrzone charakteryzują się tradycyjnym składem lub tradycyjnym sposobem wytwarzania, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy, lokalny charakter. Przekonaj się o tym kładąc je na kromce świeżego chleba, zawijając w tortillę, czy zapiekając w tarcie z warzywami. 
Pamiętaj też, by w Twojej diecie nie zabrakło mleka, najlepiej z certyfikatem rolnictwa ekologicznego, które wyróżnia się naturalnym smakiem i wysoką, stale kontrolowaną, jakością. Zielony listek na opakowaniu daje pewność, że w jego produkcji nie stosowano chemicznych środków ochrony i nie zawiera GMO. 



Jeśli cenisz tradycyjne smaki, nie lubisz w kuchni dramatów i chcesz by prozaiczne dania stały się epickie wypróbuj nasz szybki przepis na pyszną sałatkę z wyśmienitym serem, która zachwyci Twoją rodzinę i przyjaciół. 
Zaczynamy! 

Epicka sałatka z serem 
Składniki:

  • 1 średni kalafior (ok. 800 g)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 jajka
  • 150 g naszego certyfikowanego sera (dostępne w 3 oryginalnych smakach) 
  • mały pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • majonez lub jogurt naturalny
  • pestki dyni lub słonecznika 
Sposób przygotowania: 
Kalafiora ugotuj w osolonej wodzie, tak by był lekko twardy, a następnie go ostudź́. Podziel na różyczki, łodygi pokrój w kostkę. Najgrubsza część kalafiora nie będzie Ci potrzebna. Jajka ugotuj i pokrój w kostkę̨ lub plastry. Kukurydzę odsącz z wody i dodaj do pokrojonego kalafiora. Następnie dodaj pokrojony w małe paseczki ser, drobno posiekany koperek, sól, pieprz i majonez lub jogurt naturalny. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem wymieszaj. Na wierzchu posyp podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni lub słonecznika i gotowe! 

Smacznego!