WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Tradycyjnie ci się upiecze!

Jeśli chcesz, by w kuchni wszystko Ci się upiekło postaw na sprawdzone produkty, w tym tradycyjny nabiał od renomowanego producenta. Jak go znaleźć? To proste!

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Tradycyjnie ci się upiecze!
Szukaj produktów z prestiżowym certyfikatem „Jakość Tradycja”. Jak sama nazwa wskazuje, oznaczenie to wyróżnia tradycyjne produkty wysokiej jakości, obecne na rynku przynajmniej od 50 lat – takie jak Masło Ekstra, Twaróg śmietankowy i Twaróg półtłusty.
Produkty te charakteryzują się tradycyjnym składem i sposobem wytwarzania, zachowują tym samym swój wyjątkowy, lokalny charakter ceniony przez wielu konsumentów. Zachwycają też doskonałym smakiem, który nie zmienia się od lat. Na ich bazie możesz tworzyć wiele tradycyjnych dań i deserów, m.in. przepyszny sernik, który będzie ozdobą domowych uroczystości lub świątecznego stołu. Wypróbuj nasz przepis, postaw na sprawdzoną jakość i ciesz się tradycyjnymi smakami każdego dnia!

fot. Mat. prasowe
 
 
TRADYCYJNY SERNIK
Składniki:
4 opakowania po 250 g twarogu półtłustego
200 g Masła Ekstra
4 średnie jajka
3/4 szklanki cukru
4 łyżki skrobi ziemniaczanej
3 krople olejku waniliowego
 
Sposób przygotowania:
Zmiel twaróg w maszynce. Nagrzej piekarnik do 190 stopni z opcją pieczenia góra/dół. Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. W misce umieść razem: twaróg, jajka, roztopione i przestudzone masło, cukier, skrobię ziemniaczaną i olejek. Całość dobrze wymieszaj łyżką lub mikserem. Masę serową mieszaj krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu. Gęste ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
i wyrównaj powierzchnię. Formę umieść w nagrzanym piekarniku. Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz sernik kolejne 30 minut. Po tym czasie ustaw 120 stopni i piecz sernik ostatnie 30 minut. Po wyłączeniu piekarnika zostaw sernik w piekarniku jeszcze na 10 minut. Potem stopniowo uchylaj drzwiczki coraz szerzej, aż wyjmiesz formę z pieca. Podawaj ciasto po całkowitym przestudzeniu.
Życzymy smacznego!


Materiał promocyjny marki Lacpol.