Karp ma swoich przeciwników oraz zwolenników. Ja bardzo lubię karpia, szczególnie smażonego, dlatego też często robię go w swoim domu. Zachęcam do przygotowania tradycyjnego karpia na Wigilijny stół.
Składniki
- 2 filety z karpia
- pół szklanki mąki pszennej
- oliwa z pestek winogron
- sól
Kliknij i wydrukuj ten przepis >>>
Sposób przygotowania
Karpia umyj w zimnej wodzie. Obierz z łusek. Pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą. Na patelnię wlej oliwę z pestek winogron i dobrze rozgrzej. Włóż karpia na olej i podsmaż z każdej strony na złoty kolor.
Zobacz film jak zrobić Tradycyjnego karpia smażonego
Przepis, wykonanie, stylizacja oraz zdjęcia Elżbieta Żołek
Tradycyjny karp smażony
Zobacz jak zrobić tradycyjnego smażonego karpia. Przepis na smażonego karpia.
ocena: 5/5 głosów: 4
zbysiowa