Wigilijny wieczór to szczególna kolacja w gronie najbliższym, każdy posiłek posiada swoją wartość tradycji dlatego warto poświęcić więcej czasu na przyrządzenie smacznego karpika.
Dzień przed wigilią obranego karpia kroimy w dzwoneczki, obficie okładamy rybkę plastrami cebuli i korzeniem selera, szczelnie zamykamy w pojemniku i zostawiamy do przegryzienie się smaków w lodówce na całą noc.
Dzwoneczki panierujemy w mące i jajku, smażymy na oliwie na złoty kolor. Wesołych Świąt!
Dzień przed wigilią obranego karpia kroimy w dzwoneczki, obficie okładamy rybkę plastrami cebuli i korzeniem selera, szczelnie zamykamy w pojemniku i zostawiamy do przegryzienie się smaków w lodówce na całą noc.
Dzwoneczki panierujemy w mące i jajku, smażymy na oliwie na złoty kolor. Wesołych Świąt!