Skarby polskich lasów to prawdziwe smakołyki. Do ich przygotowania nie potrzeba zbyt wiele wysiłku ani wyszukanych składników. Wystarczy szczypta Vegety…
Grzyby to wdzięczne produkty, z których można wyczarować przeróżne specjały. Szczególnie wtedy, gdy przyrządzenie potrawy przywołuje wspomnienia z jesiennego grzybobrania. A Polacy znani są ze swojego zamiłowania do aromatycznych potraw z rydzów, maślaków, podgrzybków … i tych świeżych i tych suszonych. Grzyby możemy dusić w sosie ze śmietaną i cebulką, smażyć delikatnie oprószone mąką lub ugotować w zawiesistej zupie. Zebrane podczas porannego spaceru w lesie najlepiej zamarynować lub ususzyć na zimowy barszcz biały czy świąteczne uszka. Możemy je także własnoręcznie zamrozić aby, gdy nadejdzie zima, upichcić rozgrzewające i pożywne danie.
Grzyby nie wymagają używania wielu przypraw. Ich aromat doskonale uwypukla Vegeta standard, królująca od lat w spiżarce polskiej gospodyni. Vegeta podkreśli smak borowików, boczniaków, pieczarek, kurek i wszystkich innych gatunków grzybów. Można jej używać jako jedynej przyprawy lub w połączeniu z liśćmi laurowymi, pieprzem, natką pietruszki, majerankiem czy też tymiankiem.
Skład Vegety doskonale współgra z innymi przyprawami i został tak dobrany, aby uwypuklić smak przyrządzanych dań. Ta unikatowa kompozycja najwyższej jakości marchwi, pasternaku, cebuli, selera i natki pietruszki zawiera również witaminy B1 i B2, dzięki którym jest zdrowa i ma charakterystyczną żółtą barwę. Jej niepowtarzalny kolor i właściwości kryją się w tajemniczej recepturze rodem ze słonecznej Chorwacji.
Vegeta Standard - dostępna w opakowaniach 75g, 125g, 200g, 500g, 1kg, 2kg, 5kg, 10kg oraz w puszkach 250g.
Cena, w zależności od opakowania: od 1,50 zł za 75g do 16,35 zł za 1kg.
Grzyby to wdzięczne produkty, z których można wyczarować przeróżne specjały. Szczególnie wtedy, gdy przyrządzenie potrawy przywołuje wspomnienia z jesiennego grzybobrania. A Polacy znani są ze swojego zamiłowania do aromatycznych potraw z rydzów, maślaków, podgrzybków … i tych świeżych i tych suszonych. Grzyby możemy dusić w sosie ze śmietaną i cebulką, smażyć delikatnie oprószone mąką lub ugotować w zawiesistej zupie. Zebrane podczas porannego spaceru w lesie najlepiej zamarynować lub ususzyć na zimowy barszcz biały czy świąteczne uszka. Możemy je także własnoręcznie zamrozić aby, gdy nadejdzie zima, upichcić rozgrzewające i pożywne danie.
Grzyby nie wymagają używania wielu przypraw. Ich aromat doskonale uwypukla Vegeta standard, królująca od lat w spiżarce polskiej gospodyni. Vegeta podkreśli smak borowików, boczniaków, pieczarek, kurek i wszystkich innych gatunków grzybów. Można jej używać jako jedynej przyprawy lub w połączeniu z liśćmi laurowymi, pieprzem, natką pietruszki, majerankiem czy też tymiankiem.
Skład Vegety doskonale współgra z innymi przyprawami i został tak dobrany, aby uwypuklić smak przyrządzanych dań. Ta unikatowa kompozycja najwyższej jakości marchwi, pasternaku, cebuli, selera i natki pietruszki zawiera również witaminy B1 i B2, dzięki którym jest zdrowa i ma charakterystyczną żółtą barwę. Jej niepowtarzalny kolor i właściwości kryją się w tajemniczej recepturze rodem ze słonecznej Chorwacji.
Vegeta Standard - dostępna w opakowaniach 75g, 125g, 200g, 500g, 1kg, 2kg, 5kg, 10kg oraz w puszkach 250g.
Cena, w zależności od opakowania: od 1,50 zł za 75g do 16,35 zł za 1kg.
Gość