Przyjdź i daj się zniewolić zmysłowej Kuchni z Duszą!!! W progach Soul Kitchen o wyjątkowe kompozycje smaków i aromatów dba osobiście prawdziwy wirtuoz sztuki kulinarnej Andrzej Polan.
W Warszawskiej Akademii Kulinarnej wraz z Soul Kitchen mamy zaszczyt pracować z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce. Jego profesjonalizm, kunszt i kulinarna kreatywność sprawiają, że wychodzące spod jego rąk potrawy są prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Gotuje, bo lubi i pewnie dlatego jest zawsze pogodny i uśmiechnięty. Kuchnia, która jest sercem każdej restauracji stała się pod jego wodzą pracownią najdoskonalszych smaków i aromatów. Prawdziwa pasja do gotowania Andrzeja Polana jest gwarancją niezapomnianych kulinarnych doznań na naszych zajęciach
Od ponad 4 lat współpracuje z Dzień Dobry TVN. Wydał książkę „Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana” ze swoimi najlepszymi przepisami. Od 2003r pisze artykuły i przygotowuje sesje zdjęciowe dla czasopism o tematyce kulinarnej. Szef kuchni w najbardziej prestiżowych hotelach w Polsce.
Menu:
-Wiosenne tabule z ogórkiem, avocado, kiełki, rzodkiewka,
-Odwrócone maki z sałaty masłowej, kaszy jaglanej, pstrąg wędzony, ogórek małosolny,
-Seviche z dorsza bałtyckiego, papryka zielona, limonka, kolendra,
-Podpłomyki z kaszy kukurydzianej, jajko smażone, salsa warzywna, guacamole, gęsty jogurt,
-Zupa z marchewki, imbiru, fileciki pomarańczy, avocado,
-Halibut, sos z zielonej sałaty, kuskus z kalafiora z gorczycą,
-Smoothie z zielonej herbaty, ananasa, kiwi i banana,
Koszt zajęć 250zł za osobę
Minimalna ilość osób: 8
Zapisy i rezerwacje na soulkitchen@akademia-wak.pl
Zapraszamy!!
Warszawska Akademia Kulinarna : www.akademia-wak.pl
Soul Kitchen : www.soulkitchen.pl